Насловна Друштво Како нас трују: Забрањени конзерванс у узорцима меса у већини месара у...

Како нас трују: Забрањени конзерванс у узорцима меса у већини месара у Црној Гори

2
ПОДИЈЕЛИ

Месни производи (ћевапи, пљескавице и роштиљске кобасице) у чак 39 од 50 месара у Подгорици, Цетињу и Тузима, у којма је Ветеринарска инспекција у новембру и децембру прошле године обављала контроле, били су позитивни на винобран, конзерванс чије је мијешање са месом строго забрањено, пише Дан.

meso19_0_0_468x10000Из Управе за инспекцијске послове, у оквиру које се налази Ветеринарска инспекција, потврдили су да је забрањено да се винобран користи у месу, те да су контролисаним објектима наложили да униште месне прерађевине у којима је утврђено присуство конзерванса и изрекла им новчане казне од по 5.500 еура.

  • И у поновљеним контролама, је код мањег броја објеката утврђено да и даље користе винобран, због чега су им поново изрекли новчане казне од по 5.500 еура и поднијели захтјев за покретање прекршајног поступка Органу за прекршаје – казали су из Управе, али нијесу прецизирали колико су објеката поново контролисали.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da li ste sve ove godine unazad pomislili kakvo meso jedete? Odakle se uvozi? I kako je Crna postala izvoznik mesa i mesnih preradjevina, a stocni fond nikad manji.
    Ne mislite nista, nije vas briga ni za sopstveno zdravlje. Podlegli ste zapadnoj histeriji , use, nase i poda se.
    Ne cudite se bolestinama svake vrste, jer su najvecim dijelom od hrane, pica i zivota koji vodite.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here