Насловна Друштво Како је пао Винету: Будванин вођа међународног нарко клана (ВИДЕО)

Како је пао Винету: Будванин вођа међународног нарко клана (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Шпанска и црногорска полиција означиле су Будванина Винетуа Чоковића (52) као шефа међународне групе кријумчара дрогом, која је прошлог месеца разбијена у заједничкој акцији полиција седам европских држава.drogaСлавко Стојановић, директор црногорске полиције, саопштио је да је Чоковић ухапшен у главном граду Шпаније 16. јуна.

Поред њега ухапшен је и Подгоричанин Веселин Павличић звани Паро (63), пишу црногорски медији.

У тој акцији ухапшено је 69 особа, од којих 15 у Црној Гори, Србији и Хрватској.

Заплењено је више од 3,5 тона кокаина, затим готово десет милиона евра, пет аутомобила, четири брода, мотоцикл, оружје и 332 стабљике марихуане.

Акција је изведена истовремено и синхронизовано у свим државама које учествују у реализацији тог предмета – Шпанији, Црној Гори, Србији и Хрватској.

Према писању црногорских медија, Стојановић је навео да је полиција тог дана претресла њихове куће осумњичених у Црној Гори.

“Претресима је пронађено и одузето више предмета – средстава комуникације и преписки које се, како се сумња, могу довести у везу са криминалним активностима у кријумчарењу кокаина на међународном нивоу”, казао је Стојановић а преносе црногорски медији.

Акција у којој је ухапшен Чоковић у Шпанији је добила назив управо по Будванину – “Винету”, у Црној Гори звала се “Коцка”.

Полиција сумња да је та група дуже набављала велике количине кокаина из Јужне Америке, који је потом прекоокеанским бродовима кријумчарила до великих европских лука са циљем дистрибуције на тржишту ЕУ.

У акцији су учествовали шпанска полиција, војна морнарица и пореске власти, као и полиције Црне Горе, Хрватске, Србије, Португала, Аустралије, Велике Британије и Немачке.

Шпанска агенција ЕФЕ, преноси да је картел дрогу пребацивао кроз четири поморска канала, а група је имала и организовану мрежу компанија за трансфер и прање новца, махом у Португалу где су сарађивали и са појединим банкарима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here