Насловна Мозаик Како ЦГ брине о свом културном добру: Његошева кућа у руинама

Како ЦГ брине о свом културном добру: Његошева кућа у руинама

2
ПОДИЈЕЛИ
Кућа Тома Марковог Петровића

Нови, у низу доказа да црногорском режиму ништа није свето, јесу и манипулације са династијом Петровић Његош. 

Док градске власти оправдају подизање споменика (не)војводи Мирку Петровићу, упркос протестима грађана, као очување сјећања на великог војсковођу, за очување сјећања на друге историјске прилике, ако не могу бити злоупотријебљене у сврху „државности“ нису заинтересовани.

Тако су синоћ, на чин „свечаног отварања“ позвали распопа Мираша Дедеића и његово „свештенство“ да баја око споменика, изругујући се на тај начин цијелој династији која је у Црној Гори дала највише владика – Српске православне цркве. Самим тим, показали су да их не интересује ни војвода Мирко, јер нису испоштовали да је и он, као и његови стричеви и дједови – владике, био вјерник СПЦ.

Међутим, родна кућа Петра II Петровића Његоша, највећег српског пјесника којег данас режимски лингвисти преводе на новоцрногорски језик, пропада у рушевинама. Кућа његовог оца Тома Марковог сада је руина коју држава нема намјера да заштити, и тиме сачува тај дио и спомен наше историје. Колико држава заиста брине о културном добру нашег народа најбоље говори сама слика куће Тома Маркова Петровића.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Obelisk kao pagansko-masonski simbol jedino i može biti „znamenje“ nad kojim prokleti raspop Miraš može vršiti svoj satanistički kult! Što se Njegoševe kuće tiče, to je neka vrsta osvete ovdašnjih šovinista zbog toga što je Njegoš svojim djelom jasno pokazao i dokazao ko je i što je!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here