Насловна Друштво Блажо Ђукановић добио дозволу да гради на туђем имању

Блажо Ђукановић добио дозволу да гради на туђем имању

1
ПОДИЈЕЛИ

????????

Министарство економије издало је енергетску дозволу фирми ББ Хидро како би могла да гради мини хидроелектрану Слатина у Колашину, на катастарској парцели 1126 у КО Рашко Миоска, иако је та парцела власништво породице Дуловић.

То, међутим, није представљало препреку ресору на чијем је челу Владимир Каварић да изда енергетску дозволу фирми која је у власништву премијеровог сина Блажа Ђукановића и Ивана Бурзановића. Енергетска дозвола је ББ Хидру издата до маја 2017. године.

Фирма Ђукановића и Бурзановића планира да гради мХЕ Слатина у сливу ријеке Мораче која ће бити инсталисане снаге 453 киловата, а годишње ће производити 1.224 гигават-сата електричне енергије. Они су средином маја, након добијања енергетске дозволе, предали Министарству туризма захтјев за издавање урбанистичко-техничких услова за градњу мХЕ, али, према подацима са сајта, на којем се уредно објављују све издате дозволе, још нијесу добили одговор.

„Дану” је раније Драгомир Дуловић, бивши потпр.едсједник општине Колашин, казао да му није познато да ће премијеров син градити мини електрану на његовом и имању његових рођака.

Са том фирмом нисам имао никакве контакте, нити сам им ишта продавао. Не знам ништа у вези са тражењем дозвола за градњу ни издавањем урбанистичко-техничких услова. Не могу продавати имање на тој парцели, јер је у питању заједничко власништво са рођацима“, казао је Дуловић „Дану” и питао да ли ББ Хидро има сагласност власника парцеле.

Градњом мХЕ се у последње двије године баве бизнисмени блиски ДПС-у.

Ђукановић и Бурзановић су партнери и у фирми ББ Солар. Та фирма се последњих година финансира код Прве банке, чији је највећи акционар Блажов стриц Ацо Ђукановић. Код њега су за кредите већ заложили покретну имовину вриједну два милиона евра.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here