Насловна Мозаик Кајак: Драгосављевић првак света за млађе сениоре

Кајак: Драгосављевић првак света за млађе сениоре

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски кајакаш Марко Драгосављевић освојио је златну медаљу у дисциплини К-2 на 200 метара на Светском првенству за сениоре до 23 године у Португалу.

MARKO DRAGOSAVLJEVIC

Драгосављевић је тако обједнио титуле првака Европе и млађег сениорског шампиона света, пошто је на циљ је стигао резултатом од тачно 35 секунди.

Србин је иза себе оставио Немца Феликса Кенига (34,384) и Мађара Балаша Биркаша (34,480).

Млади кајакаш ће имати шансу да на Светском првенству у Милану (19-23. августа), стигне и до титуле првака у сениорској конкуренцији. Српски кајакаш Марко Драгосављевић рекао је данас после освојене златне медаље на Светском првенству за млађе сениоре да није имао правог ривала и да му је наредни циљ пламан на Олимпијске игре у Рију 2016. године.

„Имао сам мало лошији старт због бочног ветра и то ми је представљало мали проблем у првих 100 метара. Када сам ушао у ритам, подигао број завеслаја, све је дошло на своје. Реално нисам имао овде озбиљну конкуренцију. Освојена медаља ми је и највећи успех у каријери када су у питању моји вршњаци. Потврдио сам да сам најбољи“, рекао је Драгосављевић после трке.

Шампион Европе ће се ускоро такмичити на првенству света у Милану (19-23. августа), које су квалификационе за Рио.

„Следећи циљ је Милано и медаља на Светском првенству која ми недостаје. Надам се да ћу за ово време које је остало до одласка у Милано још појачати форму и надам се победничком постољу што би и значило одлазак у Рио“, закључио је Драгосављевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here