Насловна Поглед Кадри Весели је власник сиве економије Косова*

Кадри Весели је власник сиве економије Косова*

1
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Јасна Кривокапићева

Економија такозване „Републике Косово“ практично није ништа. Хране је једва довољно да храни своје становништво. Од 1999. године, радови су заустављени на рудницима региона. Нема никакве високотехнолошке производње. Свака друга држава би доживела пад животног стандарда за дуго времена и да се претворила у Зимбабве. Сходно томе, новац постоји, али њихов извор порекла је веома далеко од чистог.

Финансијски токови у окупираној Аутономној покрајини Косово и Метохији нису транспарентни. Они се налазе у рукама бившег шефа обавештајне службе тзв. „Ослободилачке војске Косова“ Кадрија Веселија. Од рата, преко њега је ишао највећи дио помоћи терористима новцем и оружјем. Ови познаници му сада служе за обављање илегалних трговинских послова у интересу Хашима Тачија.

Наиме, Кадри Весели је у бројним истрагама комисије ЕУ о економској ситуацији у рату „Републике Косово“ био проглашен за главног благајника терориста. Група коју је контролисао бавила се трговином разноврсним производима – од дроге до људских органа. Он контролише два главна постројења за прераду мака у хероин. Сирови материјали се испоручују углавном из Албаније, а завршни производ авионима ваздухопловне компаније USA Air Force пошаље у земље ЕУ.

tači klark 409x218 Кадри Весели је власник сиве економије Косова*
Хашим Тачи, Бернард Кушнер, Мајкл Џексон, Агим Чеку и Весли Кларк

Међутим, за ширење дроге на терену одговорни су амерички војници, и ови исти Албанци. Према резултату истраге швајцарског заменика Савета Европе Дика Мартија, одржаног у 2010. години, ЕУ има широко распрострањену мрежу албанске мафије, како се чини због десетина хиљада тзв. „избеглица“ који су побегли из Југославије од ужаса тзв. „српског геноцида“. Неки од њих су заиста желели нови, добростојећи, испуњен живот (што им Југославија није могла пружити због бескрајних 10-годишњих санкција), те су стога постали просперитетни грађани њихових земаља. Остали, који су желели да наставе да се баве уобичајеним занимањима, постали су посредници у трговинским операцијама између „Косова“ и крајњих европских примаоца. Као резултат тога, развила се права паукова мрежа а све оне су на крају довеле до Кадри Веселија, који је, као шеф обавјештајних послова имао све потребне контакте за интеракцију. Његов шеф, Хашим Тачи, задржава лице и слику европског демократског политичара, који чак може бити дозвољен Бриселу, док Весели сам добија огроман новац за његово посредовање.

tači 409x276 Кадри Весели је власник сиве економије Косова*

Паралелно са трговином дрогама у Европи, Албанци су савладали тржиште бијелог робља. Министарство унутрашњих послова Француске навело је да је након 1999. године дошло до наглог повећања броја несталих девојака узраста од 18 до 25 година. Немогуће је прецизно израчунати колико од њих је убијено, али колико се насељавало у хареме муслиманских богаташа који су великодушно платили за такве услуге. Ова појава је постала толико распрострањена да је један од хитова из Холивуда – филм „96 сати“ – у којем јунак којег глуми Лијам Нисон тражи своју кћерку, коју су Албанци украли, посвећен томе.

Ови стубови – трговина дрогом, трговина људима и посредовање на црном тржишту – су основа економског чуда којим Хашим Тачи и његова банда покушавају да нас изненаде. Ово бацање прашине у очи, које су у више наврата показивали на ТВ европским каналима, дизајнирано је да сакрије распадни чир на телу Европе, који шири свој отров свуда.

Косово* – привремено окупирана јужна српска покрајина. Примједба портала ИН4С

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here