Насловна Друштво До када ће да траје завјера ћутања о злостављању чији је виновник...

До када ће да траје завјера ћутања о злостављању чији је виновник амерички војник

5
ПОДИЈЕЛИ

Прошло је више од годину од афере злостављање дјевојке у хотелу „Премијер“ у Подгорици, чији је највјероватнији виновник амерички војник, али је читав случај и даље под велом тајне, односно на дјелу је својеврсна завјера ћутања.

Иако је црногорска полиција својевремено потврдила да истражује случај злостављања у хотелу „Премијер“, све је се остало мртво слово на папиру. Упркос томе што се скандал у Подгорици десио прије нешто више од годину и даље влада мук надлежних.

Наредни период показаће да ли ће нови министар унутрашњих послова уврстити у приоритете и пуно расветљавање овог случаја или ће аферу гурнути под тепих.

ukrajina silovanje djevojcicaПодсјећамо, менаџер хотела је обавијестио полицију да је анонимно мушко лице пет пута позивало на телефоне рецепције и на енглеском језику саопштило следеће: „Налазим се на четвртом спрату хотела и у мојој соби се налази дјевојка коју сам везао ланцем. Желим да ми донесете инвалидска колица, како бих дјевојку ставио у њих и избацио из собе“.

У документу, у који је портал ИН4С имао увид захваљујући Савјету за грађанску контролу рада полиције, додаје се да се у једном од ових пет позива чуо и непознати женски глас, али се садржина разговора није разумјела.

У допису стоји да особље хотела није могло да обави контролу свих соба на четвртом спрату, јер у једној гост – амерички држављанин  није желио да отвори врата.

Наводи се да су потом у хотел стигли припадници полиције и Интервентног вода након чега је извршен претрес и собе у којој се налазио амерички држављанин, према нашим сазнањима – припадник војске САД-а, али, према наводима полиције, том приликом није пронађено женско лице, ни трагови насиља.

Указујемо да се полиција огласила тек након вишемјесечног и упорног прозивања од стране нашег портала да се изјасни о могућем случај злостављања у хотелу „Премијер“.

Americki vojnici-zlostavljanje 02С друге стране, завјера ћутања и даље је присутна када су у питању управа хотела, тужилаштво, америчка амбасада и тзв. независни медији.

Сви они се, по свему судећи, надају да ће афера “хотел Премијер” пасти у заборав, односно да ће још једно могуће иживљавање у режији америчких војника остати некажњено.

Њихово ћутање даје потврду оцјенама да је „са врха“ стигао захтјев да се све заташка како не би избио међународни скандал.

Подсјећамо, према медијским наводима, одмах након полиције и инспектора у хотелу „Премијер“ појавио се и чиновник Амбасаде САД у Подгорици, који се распитивао о анонимној пријави.

Хоће ли се у Црној Гори овакве ствари чешће дешавати када евентуално уђемо у НАТО – видећемо. У сваком случају, амерички војници нијесу нигде познати по добром владању, па ни код својих кућа. Разлика је једино у томе што тамо могу да их кривично гоне.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sve ce to da rijese milovi koalicioni partneri lekic danilovic rakcevic i milic .A mozda i becic posto je bio na obuci kod njih mjesec dana.Nema sta da se sjekiramo.

 2. 0
  0

  Posle …. nema kajanja – salim se naravno

  Sve što je američko zaštićeno je kao polarni medved. Ne daj Bože da je ovo bio Srbin, objesili bi ga u park „nezavisnosti“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here