Насловна Насловна Кад Тужилаштво игра како НВО “ЦПЦ“ свира: Спремају хајку чак и на...

Кад Тужилаштво игра како НВО “ЦПЦ“ свира: Спремају хајку чак и на манастир Острог

17
ПОДИЈЕЛИ

Умјесто да покрене поступак против представника неканонске Црногорске православне цркве за лажно представљање, Тужилаштво се ухватило руку по руку са том НВО и припрема нови атак на имовину Митрополије црногорско-приморске, па чак и манастира Острог.

Како преноси прорежимска „Побједа“, Основно тужилаштво у Подгорици одлучило је да се позабави кривичним пријавама потпредсједника тзв. Митрополитског савјета НВО ЦПЦ Стева Вучинића, које је поднио против НН особа због наводног незаконитог уписа црквене имовине на Српску православну цркву у Црној Гори, јер је хитном ургенцијом од Вучинића затражила да јој достави документацију којом располаже.

Вучинић је за „Побједу „, чији је главни уредник Драшко Ђурановић, потврдио ову информацију и казао да је тужитељки доставио све „папире“.

Milo Djukanovic i Miras Dedeic„Црногорска православна црква има интерес и право да држи вјерске обреде у црквама и на гробљима када од ње то траже мјештани – вјерници. Међутим, у том свом праву ЦПЦ је онемогућена због чињенице да су цркве и гробља уписана на Српску православну цркву, односно њену филијалу у Црној Гори, епархију која себе назива православна Митрополија црногорско-приморска“, казао је Вучинић.

„Без правног основа, неутврђених датума, али након 2007. године, супротно Закону о државном премјеру и катастру непокретности НН службено лице у Управи за некретнине Подручна јединица Даниловград је противправно уписало на Митрополију црногорско-приморску, у више посједовних листова, укупно 1.634.664 метара квадратних ливада, шума и пашњака, манастире Острог и Здребаник и 25 цркава и црквених објеката и на тај начин истој прибавила имовинску корист непроцјењиве вриједности“, навео је Вучинић.

Премијер Мило Ђукановић недавно је означио Митрополију црногорско-приморску као главног непријатеља независности и пута у НАТО, што је био отворени позив да се крене у нову хајку на једину канонску цркву у Црној Гори.

Иначе, Српска православна црква је, према свим истраживањима, институција у коју грађани Црне Горе имају највише повјерења.

17 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Osilili, ni Boga se ne boje. I Turci su imali vise postovanja za nase svetinje od njih. Crnogorci bogome nisu, dzabe se tako nazivaju.

 2. 0
  0

  I srpski jezik govori 70% nas pa nam djeca u skoli uce na crnogorskom, izmontiranom jeziku protiv kojeg se ovih dana ustaju i oni koji sebe smatraju Crnogorcima. Nema nam ovdje pobjede bez ujedinjenja i smjene vlasti. Tu je problem, tu se mora rjesavati.

  • 0
   0

   Neistina, vaš jezik govori oko 42% ljudi, i sve ih je manje, crnogorski jezik govori već više od 37% ljudi u Cg, i sve nas je više, Crna Gora se vraća svojim korijenima, prije okupacije Nemanjića.

 3. 0
  0

  У току II свјетског рата, црногорски комунисти су убили 218 свештеника једине Српске Православне Цркве, на челу са митрополитом Јоаникијем Липовцем. Ни до дана данашњег нико није одговарао.
  Ово су само преживјели кољачи и убице и њихови потомци. Предњаче „загребачки црногорци“ или „црвени хрвати“, који су у међувремену примили католичанство и као папагаји за интерес Ватикана и Загреба понављају причу о ц… језику, Боже опрости цркви и нацији. То су црногорске усташе и што прије се раздвојимо од њих, то боље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here