Насловна Насловна Кад се заустави крађа, приходи расту: Од посјете бедемима у Котору рекордни...

Кад се заустави крађа, приходи расту: Од посјете бедемима у Котору рекордни приходи

1
ПОДИЈЕЛИ

Наплатом улазница за обилазак которских бедема од 12. априла до 23. августа ове године остварен је приход од 384.879 евра. У односу на исти период прошле године, овај приход биљежи рекордни раст од 149.931 евра, саопштено је из Општине Котор.

Овај примјер јасна је слика колика је разлика између нове и старе власти у Котору, тј. колико је град приходовао ако је сваки евро отишао у општинску касу.

Поређења ради, током цијеле прошле године од наплате улазница за посјету градским бедемима и тврђави Дирекција за уређење и изградњу Котора инкасирала је 363.201 евро, што је за 21.678 евра мање него током непуна четири и по мјесеца ове године.

„Напори локалне управе да и у овом сегменту предузме све мјере за побољшање прихода показали су се више него успјешни. Како би се систем услуга унаприједио и постигли још бољи резултати, до краја 2017. биће набављен најсавременији електронски систем за наплату и контролу улаза на градске бедеме, са камерама и сензорским бројачима,“ саопштено је из Општине.

Одлуку о покретању процедуре за набавке те опреме локална самоуправа донијела је на колегијуму предсједника Општине.

„Очекујемо да ће након тестирања новог система и обуке запослених, уз улагања у санацију градских бедема, бити омогућено додатно повећање прихода по овом основу у наредном периоду,“ наводи се у саопштењу из Општине Котор.

Иако Општина, у којој је послије тродеценијске девастирајуће владавине ДПС-а на власти опозиција, ради под великим притиском, остварује видљиве резултате, које би граду „Невјесте Јадрана“ могле донијети прижељкивани опоравак и просперитет.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Od zvanicnih institucjija i paradrzavne televizije je osjetno manje izjava o turizmu u Kotoru, Budvi i Herceg Novom. A rezultati nikad bolji. Ovo pokazuje da svako, ko iole posteno radi, pa i u nenormalnim uslovima i pod perfidnim pritiscima moze da ostvaruje zavidne rezultate i donosi dobro narodu. Sto se prije skinu ove lopovcine sa vlasti to ce prije ljudi poceti bolje da zive.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here