Насловна Друштво Кад НАТО држава помаже другу: Америка донирала Хрватској неисправна оклопна возила

Кад НАТО држава помаже другу: Америка донирала Хрватској неисправна оклопна возила

0
ПОДИЈЕЛИ

НАТО изнова обећава помоћ Црној Гори по питању безбједности као и бројне предности чланства у Алијанси. Међутим, како изгледа на дјелу када једна НАТО чланица помаже другу?

Према наводима „Јутарњег листа“ 70 оклопних возила типа МРАП које су САД донирале Хрватског лежи одбачено у Ремонтном заводу у Јанкомиру јер су им оштећена стакла. Хрватска сада мора да за готово сва возила да уговори набавку нових вишеслојних балистичких стакала.

„Када су возила 2014. стигла у Хрватску, високи званичници су тврдили да их само треба офарбати, нека од њих наоружати и да ће бити спремна за коришћење,“ наводи „Јутарњи лист“, а тврдило се и да је на сваком возилу прије испоруке одрађен редовни сервис и да су отклоњени сви евентуални недостаци.

Овај медиј наводи да министар одбране Дамир Крстичевић није одговорио на питање да ли се возила на којима је потребно замијенити стакла сматрају неисправним. НАТО овим показује своју праву слику, очито да је више него „спреман“ да се суочи са бројним изазовима, прије свега да помогне партнерски својој чланици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here