Насловна Издвојено Јушковић: Закључак министарке Прибиловић да не испоштује одлуку Управног суда је брутално...

Јушковић: Закључак министарке Прибиловић да не испоштује одлуку Управног суда је брутално правно насиље

0
ПОДИЈЕЛИ

Закључак министра јавне управе Снежане Прибиловић да не спроведе пресуду Управног суда Црне Горе, од 27. 10. 2016, представља брутално правно насиље и најбољи је доказ да ће и актуелна влада радити на истим принципима као и претходне владе Мила Ђукановића, реаговао је данас мр Небојша Јушковић поводом како је истакао, скандалозног закључка министарке јавне управе.

Подсјећамо, да се мр Јушковић током прошле године неколико пута обраћао тадашњем министру унутрашњих послова Горану Даниловићу, позивајући га да се изјасни око легитимности Радована Асановића који је, иако члан Демос-а, постављен да буде, одлуком МУП-а, овлашћено лице Демократске странке јединства (ДСЈ). Предметним рјешењем које је министар донио послије три мјесеца умјесто послије три дана он је, нагласио је тада мр Јушковић, потврдио да са те функције штити партијске интересе на штету правде и Закона као и криминалне активности свог партијског колеге Радована Асановића.

Мр Јушковић је прошле године Управном суду Црне Горе и предсједници Управног суда Бранки Лакочевић, упутио Ургенцију за поступање по тужби, у којем се тражи поништење рјешења МУП-а. Управни суд је 27. октобра 2016. године пресудио у корист мр Јушковића и ДСЈ, међутим, нова министарка јавне управе је закључила да одлука Управног суда не треба да буде спроведена.

„Готово симултано са закључком министарке јавне управе, дошло је и решење државног тужиоца Ениса Баковића, којим се одбацује кривична пријава против др Радована Асановића и Миљана Лаушевића за кривично дјело фалсифаковања службене исправе. С обзиром, да је тужба у име ванредне Скупштине ДСЈ предата прије годину и по дана, синхронизована акција министарства и тужилаштва је више него очигледна,“ саопштио је данас мр Јушковић и нагласио:

„Док министарка Прибиловић одбија да поступи по пресуди Управног суда ЦГ, тужилац Енис Баковић у свом решењу констатује ‘не постоји основана сумња да су тужени починили кривично дјело’. Пословник ДСЈ датиран на 27. јул 2006, у чијем меморандуму се налазе позивни за Подгорицу 020 и домен.ме уведени у оптицај неколико година касније, за тужиоца Баковића нијесу доказ фалсификата. Искрено, у држави гдје је специјални тужилац Миливоје Катнић, не треба да нас чуди ни ово јавно демонстрирано сљепило државног тужиоца Ениса Баковића.“

Јушковић је нагласио да Управни суд налаже законито рјешење али да министарка Прибиловић чини правно насиље, те истакао да је на основу фалсификованог пословника ДСЈ Радован Асановић постављен да буде на челу странке и самим тим има приступ финансијама ове партије:

„Закључком, умјесто законитим решењем како то налаже пресуда Управног суда Црне Горе, министарка Снежана Прибиловић намеће ситуацију да ДСЈ у датом моменту нема свог заступника. Тиме се ствара правни вакум, који уколико се продужи води ка гашењу ДСЈ. Оно што мене посебно брине, је да ово програмирано гашење ДСЈ, усмјерено ка сакривању доказа о против законитом трошењу десетина хиљада евра самопроглашеног и фалсификованог руководства ДСЈ, на челу са др Асановићем и Лашевићем.

Да ли се процесуирање очигледних кривичних дјела др Радована Асановића и Миљана Лаушевића, спречава од стране актуелног режима, или једне од западних амбасада, у овом моменту је небитно. Овим правним насиљем и парадоксалним наметањем др Асановића – члана предсједништва ДЕМОС-а за руководиоца ДСЈ, једина партија која се отворено залаже са политички, економски и војни савез са Руском Федерацијом, спријечена је да учествује на претходним парламентарним изборима,“ напоменуо је мр Јушковић и нагласио:

„Упркос свеприсутној антируској хистерији, која последњих мјесеци поприма размјере упоредиве само са 1948., заједно са својим сарадницима наставићу да се бескомпромисно борим против уласка Црне Горе у НАТО, ЕУ и поштовање тестамента Св. Петра Цетињског.“

Image-2

Image-1
фалсификовани пословник о раду Скупштине ДСЈ на основу којег је Радован Асановић постављен да буде на чеку ДСЈ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here