Насловна Политика Јушковић министру Даниловићу: Да ли саучествујете у прикривању незаконитих активности Асановића?

Јушковић министру Даниловићу: Да ли саучествујете у прикривању незаконитих активности Асановића?

5
ПОДИЈЕЛИ

Мр Небојша Јушковић обратио се данас министру Горану Даниловићу саопштењем за јавност, у којем га пита да ли саучествује у прикривању незаконитих активности и помаже Радовану Асановићу, посланику и високом функционеру ДЕМОС-а, и тиме не поступа по закону.

Подсјетимо, Мр Јушковић је прошле недјеље поднио Ургенцију Министарству унутрашњих послова којом позива министра Даниловића да се изјасни око легитимности Радована Асановића који је, иако члан Демос-а, постављен да буде, одлуком МУП-а, овлашћено лице Демократске странке јединства (ДСЈ). 

Како се министар Даниловић до данас није изјаснио, Мр Јушковић се обратио јавности саопштењем нагласивши да се нереаговањем на ово кривично дјело министар „у непотизму, склоностима ка злоупотребама, фалсификовању и толерисању криминала за само неколико недеља савршено уклопио у вриједносни систем, који Мило Ђукановић промовише дуги низ година“. 

Саопштење Мр Јушковића преносимо у цјелости:

Поводом истека свих законских и разумних рокова, а поводом непоступања МУП-министра јавности се обраћам следећим саопштењем:

У предвиђеном року обратио сам се Ургенцијом министру унутрашњих послова Горану Даниловићу, да поступи по захтјеву за доношење привремене мјере, одлагања решења које је донесено на бази фалсификованих исправа.

28. априла 2016 године, обратио сам се МУП-у Захтјевом за одлагање извршења решења до правоснажности судске одлуке за заступање Демократске странке јединства Радована Асановића, а високог функционера и посланика ДЕМОС-а, који се лажно представља јавности да је предсједник ДСЈ-а на основу потпуно фалсификовних докумената ДСЈ-а из 2006. године и до данашњег дана.

О свему овоме више пута у писаној форми обавјештавао сам МУП и Тужилаштво и достављао необориве доказе.

До данашњег дана нисам добио никакав одговор, осим одговора секретарице министра да је предмет у процедури.

О каквом се фалсификату ради, довољно показује то што Пословник о раду Скупштине ДСЈ, који је послужио као основ да Асановић преузме ДСЈ, није потписан и што у приложеном документу стоји да је позивни број за Подгорицу 020, који је уведен тек 2009. године, односно пуне три године после него што је наводни пословник усвојен.

На ово очигледно кривично дјело у идеалном стицају више кривичних дјела надлежни органи не само да ћуте и не спроводе никакву активност против одговорних, већ Асановићу и његовом друштву омогућавају располагање укупном имовине странке која по закону припада Демократској странци јединства и њеним члановима, а не другом политичком субјекту.

Стога користим ову прилику да упитам министра Даниловића, да ли је у конкретном случају у сукобу интереса те не поступа по закону, односно саучествује и помаже Радовану Асановићу, посланику и високом функционеру ДЕМОС-а, у прикривању незаконитих активности, који нису забиљежени у политичкој историји.

С обзиром да је спорно решење о отимању Демократске странке јединства на основу очигледно фалсификованих  аката и злоупотреба Радована Асановића, донијето уочи потписивања споразума о тзв. влади изборног повјерења, постаје очигледно да иза читаве перфидне игре стоје главни преговарачи, и да је један од услова врха ДЕМОС-а био отимање странке чији сам предсједник.

Осим незаконитог обезбјеђивања средстава за функционисање ДЕМОС-а, овим решењем покушала се елиминисати једина политичка партија у Црној Гори која отворено иступа против уласка Црне Горе у Европску унију и НАТО и залаже за учлањење у све међународне организације у којима се налази  Русија.

Овакво понашање показује да се у непотизму, склоностима ка злоупотребама, фалсификовању и толерисању криминала, министар Горан Даниловић за само неколико недеља савршено уклопио у вриједносни систем, који Мило Ђукановић промовише дуги низ година. 

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sve je jasno kao dan. Ako ministar ćuti – onda ćuti namjerno. Jer štiti koalicionog partnera. Jer i ja, bez pravnog fakulteta mogu da vidi da je u pitanju krivično djelo.

 2. 0
  0

  Ocigledno sukob interesa,jer ne moze ministar na ocigledni kriminal Asanovica da odgovori po zakonu,jer bi time sasjekao granu na koju sjedi.Drugo realizovace zahtjev pojedinih ambasada da Juskovica neutralism sa politicke scene kao dokazanog i iskrenog prijatelja Rusije.

 3. 0
  0

  Juskovicu ja bih ti preporucio da odustanes od obracanha ministru Danilovicu.On ti je kljucna figura koja oce da te udalji a da Asanovica zadrzi.Nije tesko pogoditi zbog cega.Na zadnjoj sjednici Glavnog odbora DEMOSA na pitanje pojedinih clanova kako se i iz kojih sredstava finansiraju,on je rekao da glavni izvor njihovog finansiranha je Demokratska stranka jedinstva.Ovdje i coravi vidi sto je u pozadini

 4. 0
  0

  Mirko istine radi,Juskovic nije iskreni i dokazani prijatelj Rusije,vec general bratskih odnosa Crne Gore i Rusije,kako ga je nazvao slavni marsal Jazov.Kod ruskih patriota to ima znacenje sluzbenog.To mu je ovdje velika mana i jedan od problema u DSJ je kako ostraniti rusku politiku u CG TO JEST JUSKOVICA.Iskoriscena jelakomost i halapljivost Asanovica.Zato mu se oprastaju svi falsifikati i zloupotrebe.

 5. 0
  0

  Da pozdravim novi bračni par Jušković – Jočić još se ne zna koje ce prezime da nosi a posto svima je poznato da je zakon jasan imovinu koju su unjeli u bracnu zajednicu i koju su stvorili treba da djele . Tako da znaci da bracni par Jušković – Jočić i obaveze koje su stekli krivičnim djelom moraju da vrate ili suprotno da odleze zatvorsku kaznu da odrobijaju 5 do 7 godina . Pa me jako interesuje ko ce da vrati stranački novac od cirka 90000 e posto po izvodima banaka bracni par vozi automobil na lizing koji kosta vise desetina hiljada evra a vodi se na DSJ a vozi ga izvjesni Nebojisa Juskovic – Jocic od raznih putovanja Prag – Moskva i Arapskih Emirata do skupocenih slika ! Molim za odgovor bracni par da ne bude posle sta bi sad ovo nego da se javnost upozna o kakvoj se kriminalnoj grupi i organizaciji radi a gospodin Juskovic je zaposljen u vladi Crne Gore u ministarstvu finansija a vjerovali ili ne i to kako nas Df kaze u Milovu vladu! A druga polovina ili nježnija polovina mada tu su nedje Jočić ona je zaposljena u pobjedi , savjetnik je lidera Nove srpske demokratije salje mailove za portal analitiku mjesto Juskovica i obraca se u ime njegovo. Ovo je cist primjer da svi koji odluče da se bave politikom vide i znaju da se na prevaru ne stice poslanicki mandat vec na rad upornost postenje i podrsku naroda. I zavrsavam u laži su kratke noge!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here