Насловна Политика Јушковић: Министар Даниловић да се изјасни око легитимности Асановића

Јушковић: Министар Даниловић да се изјасни око легитимности Асановића

18
ПОДИЈЕЛИ

Мр Небојша Јушковић поднио је данас Министарству унутрашњих послова и министру Горану Даниловићу Ургенцију са захтјевом за одлагање извршења рјешења којим је Др Радован Асановић постављен да буде, одлуком МУП-а, овлашћено лице Демократске странке јединства (ДСЈ). Он је позвао Даниловића да се изјасни око легитимности Асановића, који је сада члан предсједништва Демоса.  

Јушковић у Ургенцији наводи да је захтјев доставио МУП-у 28.04.2016 али да до данашњег дана није добио никакав одговор. Он је претходно Управном суду поднио тужбу за поништење рјешења којим је МУП као овлашећно лице ДСЈ-а именовало др Радована Асановића, садашњег функционера Демос-а.

„Немогуће је да члан предсједништва једне странке буде овлашћено лице у другој странци,“ напоменуо је Јушковић.

Да посјетимо, Асановић је некадашњи нелегални предсједник ДСЈ-а а садашњи члан предсједништва Демоса, странке којој припада и министар Даниловић. У статутима и једне и друге странке је забрањена истовремена припадност двијама странкама.

Јушковић истиче да се не ради само о правној штети коју Асановић овим именовањем наноси странци већ и финансијској, јер је Асановић, помоћу лажног печата блокирао средства ДСЈ како би онемогућио њене даље активности. Он је напоменуо да је и Пословник на основу којег је Министарство поништило решење о заступању Демократске странке јединства фалсификован.

„ДСј је поднијела тужбу и указала на фалсификовање документа али за двије године још увијек ништа није ријешено“, нагласио је Јушковић. Он је истакао да је ДСЈ, као једина проруска странка, под великим притиском и изразио сумњу да су све странке које одржавају блиске везе са Русијом, тј. не подржавају политику актуелне власти и НАТО интеграције изложене грубом правном насиљу.

Због тога је предсједник Демократске странке јединства одлучио да се обрати новом министру унутрашњих послова Горану Даниловићу и да ургира да нови министар учини оно што његов претходник није.

„С обзиром на чињеницу да су давно истекли сви разумни и законски рокови, овом Ургенцијом Вам се обраћам да наложите надлежним службама у Вашем министарству да најхитније поступите по предметном захтјеву“, навео је Јушковић у писму Даниловићу. Он је напоменуо да се оваквим поступањем и нечињењем МУП-а и њему и цјелокупној процесној заједници наноси недокнадива штета по више основа.

„Очекујемо да ћете са позиције на којој се налазите прекинути незапамћен правно политички фалсификат у новијој политичкој историји Црне Горе и тиме избјећи да се у једном осјетљивом политичком тренутку сврстате на страну непоштоваоца Закона“, нагласио је Јушковић у писму министру Даниловићу.

Он је позвао Даниловића да се изјасни поводом овога и да случај ријеши.

„Или ће министар ријешити случај овог грубог правног насиља или Даниловић штити фалсификаторе у својим редовима“, напоменуо је Јушковић.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Što se sve čini da se ugase stranke u Crnoj Gori. Demokratija je samo privid, a ovo nam je stvarnost. Evo da vidimo koliko nam vrijedi novi ministar

 2. 0
  0

  Njih da blokira, u Demosu da uzme privilegije. Jer on nije samo član Demosa već je od skoro i član vlade Mila Đukanovića. Član vlade Mila Đukanovića, prema mišljenju naših sudova i MUP-a treba da ima pečat druge stranke koja je uz to proruska.
  Ovo je još jedan originalan potez vlade da se sve stranke stave pod kontrolu, pa ko milom ko silom. Nadam se da će Danilović reagovati. Evo mu prilike da se pokaže je li čovjek ili DPS-ovac.

 3. 0
  0

  Evo dobre prilike da se novi ministar legitimise.Ovaj slucaj je vise nego jasan.Posto je ministar dobro upoznat sa ovim slucajem ocekivat je da brzo reaguje i postuje Zakon i Statut svoje stranke.Na potezu si Danilovicu

 4. 0
  0

  Министар треба само да констатује да је почињена неправда према г.Јушковићу и покаже да је заиста ту да исправи оно што су његови претходници урадили овом народу.

 5. 0
  0

  Ето згодне прилике да се министар покаже. Или ће бити милов слуга и не одреаговати на ову јасну и чисту ситуацију неправде према г. Јушковићу или прави и независан орган и позитивно се изјаснити у корист г. Јушковића, а похапсити фалсификаторе и лопове из сопствених редова.

 6. 0
  0

  Ајде министре, изјасни се сада, јеси ли за милову лоповску банду или за право и поштење?

 7. 0
  0

  Врана врани очи не копа, али у овом случају све је јасно као дан. Мора се уважити захтјев г. Јушковића.

 8. 0
  0

  Ово су пошљедњи трзаји Миловог полуђелог режима. Ако је министар паметан и ако мисли даље од свог носа, уважиће захтјев г. Јушковића !

 9. 0
  0

  Нормално да ће министар донијети једину исправну одлуку и уважити захтјев г. Јушковића

 10. 0
  0

  Зар вјерујете да министар самостално може донијети било какву одлуку ? Уосталом виђеће се ускоро да не смије учињет ништа мимо Мила.

 11. 0
  0

  Cisto radi pojasnjenja ministar postupa po odluci upravnog suda a sud je vratio stranku legitimnom rukovodstvu . Ja predlazem Juskovicu da osnuje neku novu stranku i sa Maranom Jocic da otputuje malo po svijetu da vidi i predjele evropske unije nije skupo 150 eura da uplati u kontiki trevel srecan put druze Jusko.

 12. 0
  0

  UPRAVNI SUD CRNE GORE

  Upm.br.18/16

  Upravni sud Crne Gore, u vijeću sastavljenom od sudija Gordane Pot, kao predsjednika vijeća, Ane Perović – Vojinović i Dragana Đuretića, kao članova vijeća, uz učešće službenika Suda Snežane Popov, kao zapisničara, u upravnom sporu tužioca N. J., iz P., protiv rješenja tuženog Ministarstva unutrašnjih poslova – Podgorica, 01 br.UPI 005/15-3115/6 od 09.03.2016. godine, rješavajući po žalbi tužioca, izjavljenoj protiv rješenja Upravnog suda Crne Gore Upm.br.15/16 od 22.04.2016. godine, na nejavnoj sjednici održanoj dana 04.05.2016. godine, donio je

  R J E Š E NJ E

  Žalba se odbija.

  O b r a z l o ž e nj e

  Rješenjem Upravnog suda Crne Gore Upm.br.15/16 od 22.04.2016. godine, odbačen je kao nedozvoljen zahtjev tužioca, za donošenje privremene mjere do donošenja sudske odluke u sporu oko zakonitosti rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova 01 br. UPI 005/15-3115/6 od 09.03.2016. godine, kojim je odbijen zahtjev da se u Registar političkih partija upiše novi podatak o licu ovlašćenom za zastupanje političke partije „Demokratske stranke jedinstva“.

  U blagovremeno podnijetoj žalbi tužilac ističe da je ožalbenim rješenjem neosnovano odbačen njegov zahtjev za donošenje privremene mjere, jer iz svih dokaza koji su dostavljeni sudu, kao i opšte poznate činjenice, trebao primijeniti odredbe člana 14 stav 1 i 2 ZUS-a, sud mogao meritorno odlučiti i usvojiti zahtjev za donošenje privremene mjere. Predlaže da Sud uvaži žalbu, ukine ožalbeno rješenje i usvoji njegov zahtjev za donošenje privremene mjere.

  Žalba je neosnovana.

  Iz odredbe člana 14 stav 1 Zakona o upravnom sporu („Sl.list RCG“, br.60/03 i „Sl.list CG“, br.32/11), proizilazi, da je tužilac mogao od suda zahtijevati donošenje privremene mjere za uredjenje stanja do donošenja sudske odluke, po konačnosti akta kojim je u smislu člana 13 stav 2 istog zakona, odlučeno o zahtjevu za odlaganje izvršenja. Dakle, procesni preduslov za podnošenje zahtjeva za uredjenje stanja do okončančanja sudskog spora, jeste da je organ čiji se akt izvršava ili organ nadležan za izvršenje odlučivao o zahtjevu za odlaganje izvršenja rješenja koje se tužbom osporava. U ovom slučaju takvog akta nema, što znači da se tužilac nije obraćao zahtjevom za odlaganje izvršenja rješenja, organu čiji se akt izvršava, odnosno nije priložen dokaz u tom pravcu.

  Zbog navedenog nijesu bili ispunjeni procesni uslovi za podnošenje zahtjeva za izdavanje privremene mjere, što je i pravilno utvrdjeno ožalbenim rješenjem.

  Sud je cijenio i ostale navode žalbe, ali je našao da su bez uticaja na drugačiju odluku suda u ovoj pravnoj stvari.

  Iz iznijetih razloga, a na osnovu člana 14 Zakona o upravnom sporu, odlučeno je kao u dispozitivu rješenja.

  UPRAVNI SUD CRNE GORE
  Podgorica, 04.05.2016. godine

  Zapisničar, PREDSJEDNIK VIJEĆA,
  Snežana Popov,s.r. Gordana Pot,s.r.

  • 0
   0

   Juskovici, Asanovici, Lausevici, vesela druzina, isti su, nema razlike. Ruzna vremena nanesu i takve ruzne ljude koji nemaju ni casti, ni morala, ni znanja da slijede put svog predsjednika! Iskreno se nadam da ce se partija ugasiti! Ko ce za njih da glasa.!?!?!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here