Насловна Политика Јункер посланицима ЕП: Не гунђајте, дописујем се са Ципрасом

Јункер посланицима ЕП: Не гунђајте, дописујем се са Ципрасом

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер критиковао је данас европске посланике који су негодовали због тога што је непрестано гледао у свој мобилни телефон током дебате у Европском парламенту и објаснио им да размењује телефонске поруке са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

Jan Klod Junker

Јункер се са Ципрасом дописивао само неколико сати пре почетка ванредног састанка еврозоне сазваног два дана након што су Грци на референдуму већином рекли „не“ мерама строге штедње страних кредитора.

Престаните да гунђате како ја све време гледам у телефон. Размењујем СМС поруке са грчким премијером„, рекао је на француском очито изиритарни Јункер посланицима ЕП у Стразбуру, преноси АФП.

„Не знам да ли имате прилике да чините исто, али ја то данас морам да радим. Ја радим свој посао, зато престаните са тим бесмисленим опаскама„, љутито је поручио председник Европске комисије, који је веома ангажован у преговорима о судбини Грчке.

Он је тиме одговорио европској посланици из крајње десничарске мађарске странке Јобик Кристини Морваи, која му је замерила да не скида поглед с телефона и да „не зна за проблеме целог света“, преносе француски медији.

Такође, бившем луксембуршком премијеру је неколико европских посланика, међу којима и чланови евроскептичне Партије за независност Велике Британије, упутило замерке због начина на који решава грчку кризу.

За мене је апсурд елементарног популизма и нездраве демагогије представљати Европску комисију и Европу као да седимо у позлаћеним салонима и да нисмо упознати са условима живота својих суграђана„, рекао је Јункер и додао да сваке седмице разговара са грчким грађанима.

Јункер је већ месецима „веза“ у преговорима ЕУ са Ципрасом, али је после низа дугих неуспешних састанака прошле недеље изјавио да се осећа „изневерено“ због тога што је грчки премијер расписао референдум.

Председник ЕК је и данас оптужио Грке да су начинили „озбиљну грешку“ иступивши из преговора, али је изразио жељу да Грчка не изађе из зоне евра.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here