Насловна Политика Јункер: Не пуштати Балкан у ЕУ, али му не одузети „европску перспективу“

Јункер: Не пуштати Балкан у ЕУ, али му не одузети „европску перспективу“

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер навео да је није за то да земље Западног Балкана што прије уђу у Европску унију, али је истовремено нагласио да се земљама на Балкану не смије одузети европска перспектива.

“Нијесам за то да се земље Западног Балкана ускоро придруже ЕУ, али ако одузмете европску перспективу, онда ћемо поново имати оно што смо имали деведесетих. У том смислу стабилност састава ЕУ је предуслов да Балкан не буде поново у рату, надам се да Трамп то разумије“, навео је Јункер.

Он је у интервјуу за “Политико“, који преносе регионалне агенције, кавео да је ЕУ, упркос “изазовној години“, расположена да се носи са свим проблемима који јој стану на пут – укључујући Брегзит и Доналда Трампа.

“Брегзит ће се временом догодити. Нећу ићи далеко па да кажем оно што је рекао премијер Малте Џозеф Мускат који је навео да до Брегзита никада неће доћи. Полазим од хипотезе да ће га бити (…) Боље смо организовани од Трампове администрације. То је зато што ако постоје неке унутрашње потешкоће, оне се ријеше разговором, а не отказима“, додао је Јункер.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here