Насловна Политика Јункер: Ако се не договори са Русима Црна Гора ће банкротирати

Јункер: Ако се не договори са Русима Црна Гора ће банкротирати

6
ПОДИЈЕЛИ

Jan Klod Junker

Предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер упозорио је Црну Гору на ризик од банкротирања у случају да изгубе арбитражу против руског ЦЕАК-а, чији је одштетни захтјев око милијарду евра и позвао црногорску владу да се договори и нађе одрживо рјешење у вези са Комбинатом алуминијума.

Он је шпанском листу Ел Нуево Лунес казао да је такав предлог у вези са КАП-ом и Црном Гором усвојио Европски парламент.

Пословни извори сугеришу да КАП није изолован случај, већ да је слична ситуација и са холандским МНСС-ом, који је управљао Жељезаром. ВТ банка из Аустрије је такође покренула арбитражу код међународних судова, јер нијесу могли да остваре судску заштиту у Црној Гори„, рекао је Јункер, а преноси „Дан“.

kap

Милијарду евра је, како је казао, трећина бруто домаћег производа. Он се нада да ће Влада Црне Горе убрзати реформе у економији како би се добило слободно тржиште у којем држава неће интервенисати, заштитили инвеститори и створио независни механизам за рјешавање трговинских спорова.

Јункер је шпанском листу причао о ширењу Европске уније и кандидатима за чланство са Балкана. Црну Гору је окарактерисао као „студију случаја” и навео да је то земља која је као кандидат одмакла у преговорима за чланство у ЕУ, али да је и даље, како је казао, далеко од онога што се очекује од државе која тежи да се придружи ЕУ.

У нацрту резолуције Европски нарламент указује да је корупција и даље веома озбиљан проблем и да се напади против новинара настављају. Због.тога смо изразили забринутост у борби против корупције која је препрека демократском функционисању институција и економском развоју„, навео је Јункер.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Pa, hajde, molim vas, zar se tako brzo zaboravila ona poruka zvanične Podgorice da neće ruska čizma gaziti Crnom Gorom. E sad, kad treba platiti odštetu i kad je turistička sezona pred kolapsom sigurno će nas NATo spasiti.

  2. 0
    0

    A dobro kakve veze ima demanti sa pravdom i pljackom,mozete li mi to objasniti vi iz analitike,mislite da se to nece platit,ili se nadate kao u doba NORA ko nije na vasoj liniji likvidacija.Mozda ce biti likvidacija posto nijesmo likvidni ,ali demantiji nemaju nikakve veze sa onim sta se uradilo.Ili ste i vi na budzet sto je istina ,pa se prepadnuli za svoje plate.sve u svemu saraf se priteze,a navoj je sve veci a time i kraj blizi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here