Насловна Политика Југовић: Док НАТО одлуком Скупштине Србије може да ради шта хоће, сумњива...

Југовић: Док НАТО одлуком Скупштине Србије може да ради шта хоће, сумњива је Русија

1
ПОДИЈЕЛИ

Док су НАТО трупе одлукама Скупштине Србије добиле могућност да раде шта хоће на територији наше земље и да чак за то прођу некажњено, Русија само жели да хуманитарно помогне српски народ и да продуби пријатељске односе наших двеју земаља, а не да прави руску војну базу на Балкану од хуманитарног центра у Нишу, као што тврди Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине, изјавио је данас Братислав Југовић, потенцијални кандидат за предсједника Србије и бивши потпредсједник Покрета социјалиста.

Југовић истиче да предсједник ЛСВ-а погрешно схвата улогу руског хуманитарног центра чим га поистовећује са руском војним базом у Србији која би омогућила бољу стратешку позицију Русије у преговорима са Европом и Америком о Украјини.

„Добијањем дипломатског статуса руско-српски хуманитарни центар у Нишу имао би погодности у смислу ослобађања од плаћања царине, путарина или пореза, што не значи да би имали дипломатски имунитет који су НАТО војницима добили одлукама српског парламента из 2006. и 2016. године,“ – појашњава Југовић и додаје да додељивање таквих права не подразумева стварање руског војног упоришта у Србији и на Балкану, него изражавање захвалности за све што Русија чини за српски народ.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ustvari prava ruska baza bi trebalo da postoji uSrbiji,sve dok postoji americka baza na Kosovu. Ravnoteza i reciprocitet u medjunarodnim odnosima je nesto za sta srpska vlast nije sposobna i nikad nije bila. Ni u vrijeme Milosevica!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here