Насловна Друштво Југ Радивојевић: Држимо се оригиналног сценарија

Југ Радивојевић: Држимо се оригиналног сценарија

0
ПОДИЈЕЛИ

Редитељ представе „Мама миа“ Југ Радивојевић је поводом притужбе Геј лезбејског инфо центра рекао је да се глумци у комаду држе оригиналног текста и да изговарају све што у њему пише.

pozoriste

„Држимо се оригинала и изговарамо све што пише у оригиналу, а то се може лако проверити ако неко тиме хоће да се бави“, навео је Радивојевић за Тањуг.

Коментаришући притужбу Геј лезбејског инфа центра због хомофобичне цензуре, Радивојевић је подсетио на своју представу „Продуценти“ од пре пет година, која је, како каже, на неки начин ода геј популацији.

Геј лезбејски инфо центар поднео је данас притужбу повереници за заштиту равноправности против Позоришта на Теразијама због хомофобичне цензуре у представи „Мамма миа!“ у режији Југа Радивојевића.

Позориште на Теразијама и Југ Радивојевић су, како стоји у притужби, из светски познатог мјузикла избацили геј елементе којих има у оригиналном сценарију.

Ово прекрајање сценарија не би било толико проблематично, наводи се у саопштењу Геј лезбејског инфо центра које је потписао Предраг Аздејковић, да Радивојевић није режирао и словеначку верзију мјузикла у којој нису избачени геј елементи, а што су им потврдиле колеге из словеначке ЛГБТ организације Легебитра.

Сматрајући да је реч о цензури, а не уметничкој слободи из Геј лезбејског инфо центра поручују да су разочарани поступком Позоришта на Теразијама, које до сада „није бежало од геј елемената у својим представама, али је дозволило Југу Радивојевицу, који је познат по својим хомофобичним испадима, да цензурише ову представу“.

У  Кабинету поверенице Тањугу је потврђено да је притужба стигла те да ће поступити у складу са законом о забрани дискриминације и у законском року.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here