Насловна Архива Јовановић за ТВ ИН4С: Мајке да не потписују сагласност о смањењу накнада...

Јовановић за ТВ ИН4С: Мајке да не потписују сагласност о смањењу накнада (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократска народна партија Црне Горе апеловала је на мајке, које су оствариле право на доживотну надокнаду, да не потписују никакву сагласност о смањењу тих накнада.

Предсједник Младих ДНП Никола Јовановић подсјетио је у изјави за ТВ ИН4С  да је Влада Душка Марковића донијела одлуку о смањују доживотне накнаде мајкама са троје и више дјеце на 264, односно 144 евра.

С обзиром да је комплетна процедура у вези тог смањења правно траљава и дугорочно неодржива, ми смо савјетовали мајкама са троје и више дјеце да не дају потпис на сагласност о смањењу тих накнада“, рекао је он.

Јовановић је додао да је одлука о смањењу накнада неуставна.

Према његовим ријечима, позив мајкама да дођу у центре за социјални рад и потпишу сагласност на смањење накнада је правни апсурд.

Нека нико не плаши мајке да ће због непотписивања сагласности остати без накнаде, јер то једноставно није тачно“, навео је Јовановић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    По ономе што ми је испричала сестра која се одзвала данас на позив Центра за социјални рад Никшић тамо су јој прочитали, није сигурна да ли је то ново или старо рјешење којим је утврђена надокнада, да би јој послије рекли да исто потпише уз образложење да се тиме Центар за социјални рад обавезује да их заступа (није ми знала објаснити код кога) у спору око висине надокнаде. Када је одбила да потпише, питали су је „ко те то научи“ и истакли да је она прва од позваних која је одбила да потпише, чиме се излаже трошковима јер ће морати ангажовати адвоката.
    Ради се о жени са основном школом и била је врло узнемирена по доласку из Центра за социјални рад Никшић које је озлоглашени центар куповине гласова за никшићки ДПС у чему се посебно истиче Иван Митровић из Озринића у чијој је породичној кући за све изборе засиједа изборни штаб протува из ДПС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here