Насловна Насловна Јовановић отписао амбасадору Бингулцу: Одговор Шојићевом брату близанцу

Јовановић отписао амбасадору Бингулцу: Одговор Шојићевом брату близанцу

9
ПОДИЈЕЛИ

На писмо амбасадора Србије у Црној Гори, Зорана Бингулца, у ком се апсотрофира „срамотни интервју сличног карактера на локалној телевизији адвоката једног од оптужених“, реаговао је адвокат Мироје Јовановић, један од бранилаца у поступку за монтирану аферу „државни удар“. Писмо браниоца Јовановића преносимо у цјелини.

Са жаљењем могу да констатујем да Република Србија нема амбасадора у Црној Гори.

Овај Шојићев брат близанац који се тако представља, своје квази професорске пашквиле и криптоуметничка писанија можда може да понуди неком полуписменом случајном полазнику Сега-Мега „факултета“.

Наиме, ради се о човеку, који је својим понашањем активно допринео прикривању чињеница о монтираној афери „Државни удар“, у коме су поред држављана Републике Србије, оптужени и лидери српског народа у Црној Гори.

Бингулац је имао службену обавезу да још почетком новембра 2016. године, обавести државне органе и медије у Црној Гори, да се држављанин Републике Србије кога у Црној Гори представљају као Александар, заправо зове Саша.

Он то није учинио, а знао је ову чињеницу, па је јасно каква је његова улога била у целој причи: ћути и климај главом! Уколико господин Шојић тврди да није знао нити могао да зна име сопственог држављанина, осумњиченог за најтежа кривична дела, презиме које сам му доделио потпуно одговара профилу и знању.

Даље, постоје писана и оверена сведочаства спушких заробљеника, да су службеници Конзулата Републике Србије имали активну улогу у подсетрекавању, односно ти несрећни људи су наговарани да признају монтирану оптужбу. Понављам да ово нису моје речи, већ документоване и службене изјаве учесника овог срамног судског поступка.

Извод из писма Бранке Милић амбасади Србије у Црној Гори

Треће, 11. јула сам се писаном нотом обратио дипломатским представницима страних држава у Црној Гори, па тако и амбасади Републике Србије. У опширном обраћању, сам врло прецизно изразио оправдану бојазан у личну безбедност, као и безбедност комуникације коју обављам у конкретном судском предмету, те сам молио да дипломате приме на знање могућност теже повреде физичког и психичког интегритета, те угледа и других права мене као браниоца (стране 2 и 20 обраћања од 11. јула 2017. године).

На ово обраћање никакав одговор нисам добио од стране амбасаде Републике Србије.

Неколико дана касније, на службеном сајту специјалног тужилаштва Црне Горе објављена је комуникација бранилаца у том судском поступку, баш као што сам и упозорио.

Дакле, када неко не зна или не жели да зна (или не сме да зна) лине податке својих држављана осумњичених за тешка кривична дела, када активно одобрава незаконите радње конзуларних службеника у правцу подстрекавања држављана да лажно признају кривично дело, и када се не удостоји да одговори свом држављанину – адвокату – чија су бранилачка права тешко угрожена, тада моментално престаје нормална полемика, и дотични се квалификује за увек актуелно презиме српских политиканата и удворица – Шојић.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ima Sojic jos jednog brata blizanca u Beogradu.Koga svakog dana „atentatoruju“,kome ne pada na pamet da se kandiduje za preCednika,koji nece smanjivati penzije,koji otvara WC-ee po praznim skolama,koji fantomkama rusi Beograd pod vodom,koji je doveo Mercedes u Srbiju,koji nema nezaposlenih u državi,koji je pobedio Albance u Brislu sa 5:0.Taj Sojicev blizanac u BG je migove doneo u plastičnoj kesi a s-300 u tabakeri.Ovo je tek peta serija o beogradskom blizancu bata Srecka Sojica, a slede još oko 50.

 2. 0
  0

  Gojko, rekoh li ti da je ovo nistarija, kakav crni ambasador, da je ambasador stitio bi svoj narod. Kakav bek, takav i diplomata. Zastidje.

 3. 0
  0

  Bingulac hvali ekonomski napredka Crnje Goje a pogotovu sistem zeljene energije mini eljektrana i to na srpsku tv , pa sad viđie đesmo.

 4. 0
  0

  Neka te ljudi,dobar je On itekaoko a sto da je kojim cudom ambasador bio ona lakirana bubasvaba sto je sve ovo smislio,prema tome,nije on tako ni los,e sad mora da nesto kaze Vucica su ogolili mediji treba nesto novo u odnosima Srbije i crne Gore,do sada imamo zajednicko samo kriminal,nije ni to malo,eto sto bi s Makedonijom ,bruka trajase tri dan ,ko zna mozda sjutra Dikovic i Samardzic izazovu rat izmedju dvije drzvae ,sto mozds nebi bilo lose, da zajednicki krenemo da maltimo ovu bagru!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here