Насловна Друштво Јосиповић: Злоупотријебити Вуковар и његову жртву је неопростиво

Јосиповић: Злоупотријебити Вуковар и његову жртву је неопростиво

0
ПОДИЈЕЛИ

ivo-josipovic-2009-12-26-14-44-42

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић рекао је да ,,сви показатељи упућују на то“ да  иза инцидента у Вуковару који се догодио на обиљежавању дана сјећања на жртве у Вуковару, стоји Хрватска демократска заједница, иако њен предсједник Томислав Карамерко одбацује таква тумачења.

Представници Штаба за одбрану хрватског Вуковара  су на обиљежавању Дана сјећања на жртве тог града  спречили комплетан хрватски државни врх, предвођен предсједником и премијером, да се прикључи колони сјећања, па је Јосиповић најавио да ће преиспитати јесу ли тада безбједносне службе поступиле непрофесионално.

,,Обавјештајно-безбједносне службе не смију да интервенишу у политику, али морају да раде на безбједносној процјени и заштити безбједности грађана, укључујући и политичког врха. Мислим да су у овом случају требали да направе пуно више него што јесу“, изјавио је Јосиповић за Вечерњи лист.

Иако је раније био заинтересован за дијалог са противницима ћирилице окупљенима око штаба за одбрану хрватског вуковара, Јосиповић је за поменути лист оцијенио да више нема о чему да разговара са штабом јер је изашао из оквира демократског стандарда, те да је ,,боље разговарати са његовим налогодавцима“.

„Да се протест догодио било гдје другдје, не бих имао ни ријечи приговора. То је демократско право. Али злоупотријебити Вуковар и његову жртву је неопростиво“, истакао је Јосиповић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here