Насловна Политика Јосиповић опет о „усташкој змији“

Јосиповић опет о „усташкој змији“

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић рекао је да није погрешио када је говорио о антифашистичким вредностима и присуству усташке змије.

SUSRET; SRBIJA, HRVATSKA; NIKOLIC, JOSIPOVIC

Како пише Вечерњи лист, Јосиповић је рекао да историја показује да се фашистичке идеје појављују периодично и тамо где се не очекују.

”Питали су ме што се бавим прошлошћу, усташама и партизанима, али расправа о прошлости је расправа о будућности јер и даље има оних који ревидирају историју и заговарају квислиншки режим тако да од њега желе да направе домољубни покрет. Како се неке идеје о фашизму пропагирају у књигама, медијима, на стадионима у јавности, морам да кажем да су они који заговарају друге историје боље организовани, видљивији и финансирани из јавних средстава. За то смо криви сви, као и за чињеницу да данас међу нама нема младих који су спремни да бране истину, правду и будућност”, навео је Јосиповић.

Јосиповић је говорио на оснивачкој скупштини Антифашистичке лиге Хрватске и навео да на свом фејсбук профилу често добија поруке са усташким песмама и садржајима који величају Анту Павелића.

О „усташкој змији“ Јосиповић је говорио и на крају свог мандата, односно после победе кандидаткиње ХДЗ на председничким изборима Колинде Грабар Китаровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here