Насловна Политика Још му нијесу јавили за став Француске: Гарчевић – очекујемо позив за...

Још му нијесу јавили за став Француске: Гарчевић – очекујемо позив за НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

vesko garcevic

Национални координатор за НАТО Веско Гарчевић казао је да очекује да Црна Гора добије позив за чланство у Алијанси, те да у новом појашњењу из Париза, како је навео, нема ништа што Црна Гора већ није знала.

Из кабинета француског предсједника није речено ништа што може да елиминише закључке са Самита НАТО у Велсу и што се не подразумијева. саопштено је да треба да наставимо реформе у познате четири области и да ће се крајем године одлучивати о позиву Црној Гори за улазак у Алијансу. Наравно то у неким медијима добија негативну интерпретацију. Ми ослушкујемо и пратимо шта мисле наши савезници из НАТО, као што је нама веома важна Француска и настављамо наше активности на реализацији зацртаних планова, како би до краја године добили позивницу за НАТО„, казао је Гарчевић „Дневним новинама“.

Подсјећамо, из прес службе предсједника Француске Франсоа Оланда је поново саопштено да у овом тренутку у Алијанси постоји сагласност да ниједна од четири земље, које су кандидати за чланство, нијесу спремне да се придруже НАТО савезу.

„Црна Гора, као што је назначено у посљедњем извјештају НАТО о напретку, мора да настави реформе у областима које се испитују у оквиру годишњих националних планова, посебно када је ријеч о модернизацији оружаних снага и реформи безбједносних снага“, став је званичног Париза.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here