Насловна Политика Још једна странка: Оснива се Рожајска партија

Још једна странка: Оснива се Рожајска партија

0
ПОДИЈЕЛИ

У Рожајама је јуче одржана сједница Иницијатора оснивања Рожајске партије и извршена је процјена друштвено-политичког стања у Рожајама.cg-ROZAJE

Такође је извршена анализа и заузет став о начину и адекватном тренутку првог јавног наступа на којем ће бити предочени основни разлози оснивања новог политичког субјекта у Рожајама.

На сједници је дефинисан предстојећи ток, динамика и потребни квалитет процеса оснивања партије.

Како су Иницијатори оснивања Рожајске партије рекли Рожаје Фрее Пресс-у, пројекат на којем се ради, представља неминован искорак ради унапређења положаја грађана Рожаја у друштвено-политичкој, економској и социјалној сфери живота.

Из нове партије су навели да ће водити тихе активности које су потребне за оснивање партије.

Оне ће трајати онолико дуго колико то буде дозвољавао тренутак испита партије на изборима, јер је то интерес грађана али и саме партије.

У недавној изјави, потпредсједник Бјелопољске партије Рифат Зејниловић саопштио је да су грађани Рожаја постали таоци партија које својим дјеловањем изазивају подјеле међу грађанима на политичкој основи.

„Иако се грађани суочавају са невиђеном борбом за личну и породичну егзистенцију, уочи избора увијек одједном из масе људи издвоје се неки људи који манипулацијама усмјере грађане према свјетлу на крају тунела али чим избори прођу свјетло се угаси а грађани опет остану тамо гдје су и били. У наредном периоду треба радити на спречавању таквих појава и благовремено о томе грађане обавјештавати“, саопштио је Рифат Зејниловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here