Насловна Мозаик Још један малер – сјајни Дудаш због повреде одустао са СП!

Још један малер – сјајни Дудаш због повреде одустао са СП!

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски десетобојац Михаил Дудаш одустао је од даљег такмичења на СП у Лондону због повреде ноге коју је зарадио падом у трци на 110 метара са препонама.

Дудаш, који је био на осмој позицији послије првог дана у десетобоју, дисквалификован је на 110 метара са препонама када је пао, али и се подигао завршивши трку. Саму трку, Михаил је почео извенредно, и повео до половине стазе. Све је било у стилу јучерашњих тркачких натупа Дудаша, који је побједио у својим групама и на 100 и на 400 метара!

Он је, послије пеха на препонама, наставио да се бори и у бацању диска, и заузео је 14. мјесто, али је ипак одустао због бола у нози и наступ у Лондону завршио након седам дисциплина и 4.967 бодова, односно на 25. мјесту у тренутку одустајања.

Преостале су биле још три дисциплине – скок мотком, бацање копља и трка на 1.500 метара.

Ипак, српска спортска јавност није разочарана наступом двоје најбољих српских атлетичара – Дудаша и Шпановићке! Сви су свјесни да се ради о првим пост-олимпијским такмичењима, и да је, много важније оно првенство свијета, које ће се, одржати 2019.г., уочи Олимпијских игара у Токију! А – видјело се, да оба ова атлетичара, имају потенцијал, да се боре за сами свјетски врх!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here