Насловна Политика Joш један Јануковичев сарадник пронађен мртав

Joш један Јануковичев сарадник пронађен мртав

0
ПОДИЈЕЛИ

Кључни савезник бившег украјинског предсједника Виктора Јануковича пронађен је мртав, што је трећи такав случај у посљедње двије недјеље у Украјини.

janukovic
 
Бивши гувернер источног индустријског региона Запорожје Олександр Пеклушенко пронађен је мртав у својој кући на селу, пошто је задобио фаталну рану од метка у врат, пренијела је агенција АФП.

„Прелиминарни извјештај истражитеља је самоубиство“, наводи се у саопштењу украјинског министарство унутрашњих послова.

Он је био други званичник у власти бившег украјинског предсједника који се „очигледно убио“ ове недјеље, а трећи Јануковичев савезник наводно се бацио са 17. спрата зграде у Кијеву прије двије недјеље.

Пеклушенко је био бивши посланик украјинског парламента и водећи функционер Јануковичеве Партије региона коме је одузета титула гувернера када је бивши украјински предсједник побјегао у Русију, послије свргавања у фебруару 2014., а извјесно вријеме је био и под кривичном истрагом због растјеривања про-европских протеста у Запорожју.

У ноћи између понедјељка и уторка ове недјеље Станислава Мелника бившег члана Партије региона, жена је пронашла мртвог у купатилу пошто је очигледно себи одузео живот пуцњем из пушке.

И он се суочавао са оптужбама за злоупотребу положаја.

Крајем фебруара бивши украјински посланик Михаило Чечетов погинуо је послије пада са прозора стана једне пријестоничке вишеспратнице.

Чечетов је био један од најистакнутијих политичара током владавине Јануковича у Украјини, који се суочавао са кривичним оптужбама за злоупотребу власти у покушају да угуши протесте у којима је срушена власт бившег украјинског предсједника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here