Насловна Друштво Још један апел да се не путује у Тунис

Још један апел да се не путује у Тунис

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство спољних послова Србије поново је апеловало на грађане да не путују у Тунис због нестабилне безбедносне ситуације.

krvavi napad tunis

Осим тога, министарство је оне који се тамо већ налазе позвало да се пријаве амбасади Србије како би им, у случају потребе, могла пружити конзуларну зашиту и помоћ.

„Услед веома нестабилне безбедносне ситуације и потенцијалне опасности од нових терористичких напада, поново позивамо држављане Републике Србије да се уздрже од путовања у Тунис“, саопшило је Министарство.

Држављанима Србије који се већ налазе у Тунису, сугерише се да, у циљу личне безбедности, максимално појачају мере опреза, поштују услове ванредног стања и да избегавају места масовних окупљања, кретање изван хотела и путовања по земљи у индивидуалној режији, наведено је у саопштењу.

У случају даљег погоршања безбедносне ситуације, туристи који бораве у Тунису морају бити спремни да у најкраћем року напусте Тунис, упозорило је Министарство.

“Држављани Србије у Тунису треба, уколико то већ нису учинили, да пријаве адресе и контакт телефоне амбасади Републике Србије у Тунису, како би им се, у случају даљег погоршања безбедносне ситуације, могла пружити хитна конзуларна помоћ и заштита”, наводи министарство.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here