Насловна Поглед Још је жив насилни антисемитизам

Још је жив насилни антисемитизам

0
ПОДИЈЕЛИ

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбједност Федерика Moгерини изјавила је данас, поводом Дана сјећања на жртве Холокауста, да је насилни антисемитизам још жив у Европи и да се мора зауставити.  

federika-mogerini-0

„Недавни терористички напад на кошер супермаркет у Паризу, који је однио четири живота, представља злокобно подсјећање да је насилни антисемитизам жив”, поручила је Могерини у саопштењу за медије.

Висока представница је истакла да је неприхватљиво што се јеврејска заједница у Европи и 70 година након Аушвица осјећа угрожена.

„Због тога више није довољно рећи ‘Никад више’, већ ријечи морамо претворити у дјела и васпитавати младе генерације тако да се супротставе антисемитизму и свим видовима дискриминације“, рекла је Могерини. Њемачки шеф дипломатије Франк-Мартин Штајнмајер написао је на свом твитер налогу поводом Дана Холокауста, који се ове године поклапа са седамдесетогодишњицом ослобођења Аушвица, да се „након убиства милиона испод историје не може подвући црта“.

То је био његов одговор на тезе неких европских интелектуалаца да је већ било доста прице о масовном истребљењу Јевреја у доба нацизма и да се треба окренути будућности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here