Насловна Политика Јоница: СНП наставља и даље борбу за измјену неправедних одредби Закона о...

Јоница: СНП наставља и даље борбу за измјену неправедних одредби Закона о црногорском држављанству

0
ПОДИЈЕЛИ

jonica

На приједлог СНП-а  дошло је до  измјене закона о административним таксама на ријешење о пријему у црногорско држављанство,  зако да је иста смањена са 100 на 50 еура.  Тим поводом Снежана Јоница је дала изјаву испред свог посланичког клуба.

Изјаву преносимо у цијелости.

На предлог СНП-а Скупштина Црне Горе је у сриједу,20.новембра усвојила измјене закона о административним таксама . Такса на рјешење о пријему у црногорско држављанство смањена је са 100 еура на 50 еура свим градјанима Црне Горе који су имали пребивалиште у Црној Гори прије 3.јуна 2006,године.

Зато обавјештавамо све грађане који имају позитивна рјешења за пријем у црногорско држављанство,а имали су пребивалиште у Црној Гори да ће осмог дана од дана објављивања овог Закона у “Службеном листу Црне Горе”, дакле већ почетком децембра умјесто 100 еура њихова обавеза бити да плате 50 еура таксу за рјешење о пријему у црногорско држављанство.

Уколико буду суочени са неким проблемима у тумачењу или примјени овог закона од стране МУП-а позивамо градјане да се обрате Клубу посланика СНП ЦГ за правну помоћ.

Овај предлог СНП представља континуитет иницијатива и залагања наше Партије за промјену неправедних услова за добијање црногорског држављанства, због којих значајан број грађана Црне Горе није могао да оствари своја права. У овом тренутку више од 900 лица није подигло позитивно рјешење за пријем у црногорско држављанство, јер највећи дио њих није имао новца за таксу која се плаћа приликом подизања  рјешења.

Осим наведеног, СНП наставља и даље борбу за измјену неправедних одредби Закона о црногорском држављанству.

СНП је Радној групи за изградњу повјерења у изборни процес предлажио нове олакшице за добијање црногорског држављанства које се односе на све оне који су прије 03.јуна 2006.године имали пријављено пребивалиште у Црној Гори, што значи могућност да добију црногорско држављанство без отпуста из држављанства друге државе.

Од подносилаца захтјева који би користили ову олакшицу трази се да су законито и непрекидно боравили у Црној Гори до дана подношења захтјева, и на тај начин овим рјешењем обухваћени су и они који су у међувремену добили личне

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here