Насловна Издвојено Јоница: Руководство партије се не преиспитује уочи избора

Јоница: Руководство партије се не преиспитује уочи избора

4
ПОДИЈЕЛИ

Посланица Социјалистичке народне партије Снежана Јоница тврди да је на Конгресу јасно дефинисана политика ове партије и да је чланство казало кога жели на њеном челу.

Јоница је у интервјуу за Дневне новине истакла да ни један прави СНП-овац три мјесеца пред изборе не би потезао причу о повјерењу руководству е партије и нагласила да сви треба да се фокусирају на предстојеће парламентарне изборе.

Подсјетићу да је Седми Конгрес СНП ЦГ одржан у новембру 2014. године и да је тада огромном већином за предсједника изабран Срђан Милић. Предсједник СНП је добио значајно више гласова него његова оба противкандидата заједно. На тај начин СНП је на свом највишем и најбројнијем партијском органу – Конгресу, јасно дефинисао и кога жели за предсједника и какву политику подржава. Као члан Главног одбора нијесам примијетила да се овакав степен подршке предсједнику Милићу до данашњег дана промијенио. Као члан СНП-а, од оснивања, сигурна сам да не постоји ни један искрени СНП-овац који би три мјесеца пред изборе највише органе партије и комплетну инфраструктуру СНП-а која све ове године волонтерски ради на промовисању и остваривању програма и политике СНП-а преусмјеравао на било што друго осим на припреме за предстојеће парламентарне изборе на којима је СНП ЦГ једина репрезентативна и чиста политичка понуда за грађане Црне Горе“, казала је Јоница.

Она је подсјетила да је припремио приједлог интерпелације о раду Владе у области просвјете са циљем смјене министра Бошковића.

Интерпелацију су подржали посланици СНП, посланица Јелисава Калезић, посланици Миодраг Лекић, Новица Станић, Младен Бојанић, Дритан Абазовић, Милош Конатар, Радован Асановић и Зоран Миљанић. Без потписа посланика Демократског фронта не можемо обезбједити прописаних 27 потписа да интерпелацију процесуирамо, тако да иницијативе за смјену министра Бошковица неће бити. На жалост, посланици Демократског фронта су одбили да потпишу интерпелацију којом се тражи смјена министра Бошковића због протјеривања ћирилице из школа, због прогањања ђака Гимназије у Даниловграду који су организовали перформанс којим су обиљежили годишњицу НАТО бомбардовања, због катастрофалног стања у вртићима због којег је један број дјеце изложен здравственом и безбједносном ризику, због непоштовања уставне норме да уџбеници за основну школу треба да буду бесплатни, због незаконитог избора директора основних и средњих школа, због потпуног фијаска у примјени Болоње у црногорском високом образовању. Оно што ми посебно смета је објашњење колега из ДФ-а који су одбијање подршке интерпелацији образложили тиме да се на списку потписника налазе неки за које они сматрају да не треба да буду, а не налазе неки за које они сматрају да треба буду. За разлику од њих, посланици који су потписали иницијативу нијесу постављали питање ко су потписници, већ су се само бавили њеном садржином и циљем и подржали је безрезервно“, навеле је она.

Говорећи о раду Владе изборног повјерења, Јоница је казала да је прерано коментарисати досадашње ефекте.

„СНП сматра да не треба да их хвали ни критикује, него да им указује на проблеме и усмјерава их у раду“, рекла је она.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Од некадашњих 29 посланика СНП је спала да се бори за цензус.Тужно,али заслужено,због нејасне политике свих ових година.

  2. 0
    0

    Sram vas bilo Jonice, akav je ovo podmukli spin! Izbori su na pragu i sad nijedan pravi SNP-ovac ne bi smio preispitivati vasu i odgovornost vaseg patrona Milica!!?? Naprotiv, Damjanovic i zdravo, ali u bukvalnom smislu zdravo, krilo SNP-a, pokusava spasti ono sto se spasti moze, jer ove izbore, to je svima jasno, SNP na celu sa Milicem nece prezivjeti, tacnije nece preci cenzus. Zar vam se ovo razmisljanje Jonice ne cini mnogo logcnije od pokvarenog podmetanja Damjanovicu i PRAVIM izvornim SNP-ovcima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here