Насловна Насловна Јоница: Нема сарадње са ДПС-ом, бојкот парламента се наставља

Јоница: Нема сарадње са ДПС-ом, бојкот парламента се наставља

6
ПОДИЈЕЛИ

Кандидат за предсједника Социјалистичке народне партије Снежана Јоница казала је да та странка неће сарађивати са Демократском партијом социјалиста, већ ће радити на побољшању сарадње са опозицијом.

Инсистираћу на поштовању договора опозиције о бојкоту парламента. То је за сада једина одлука око које је опозиција  била јединствена и која је Ахилова пета актуелне власти. С друге стране, очигледна логистичка подршка ДПС-а прљавој кампањи вођеној против мене задњих мјесеци, јасно говори о томе колико им смета моја кандидатура“, навела је Јоница.

Она је у разговору за “Вијести” казала да, уколико буде изабрана за предсједницу СНП-а на конгресу у недјељу, неће дозволити да се унутарстраначке несугласице рјешавају преко медија.

ДПС ми није у видокругу. Мој поглед је усмјерен ка побољшању сарадње опозиционих партија у локалним властима у којима је, због сукоба других опозиционих субјеката, озбиљно пољуљана и власт и квалитет њеног вршења. СНП је у Котору и у Будви жртвовао много тога како би био остварен први циљ – развлашћивање ДПС-а. Други циљ – квалитетно обављање власти у интересу свих грађана мора се остваривати на много већем нивоу. Ускопартијски интереси било којег субјекта не смију нас довести до тога да занемаримо интересе грађана или да наше власти почну да личе на ДПС-ове”, казала је она, подсјећајући да је та странка у Котору мањински подржала опозицију и да “сада представља везивни фактор који свакодневно утиче на амортизовање сукоба међу коалиционим партнерима”.

“И поред много претрпљених напада приликом формирања власти у Котору данас је Бранко Ивановић онај од којег сви  траже да својим ауторитетом утиче на спуштање тензија међу онима који су га до недавно заједно нападали. У Будви је СНП пристајањем Веселина Марковића да буде прелазни предсједник СО, док се Демократе и ДФ не договоре о подјели двије челне функције, омогућена детронизација ДПС-а. Нисам сигурна да постоји још неки функционер локалне власти у Будви који има биографију приближну Марковићу, а  који би пристао да буде привремено рјешење за неку фукцију док је други међу собом не подјеле. Али, то разликује СНП од других. За развлашћивање ДПС-а били смо спремни да жртвујемо све. Али, понављам, нећемо дозволити да наша власт почне да личи на ДПС-овску. СНП ће ту јасно повући разлику и инсистирати на принципима”, истакла је Јоница.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovo znaci da će Joković da uleti u zagrljaj Dps ispade da Jonica nije za Dps vec za saradnju sa opozicijom. Mada ne mirisu mi ni Jokovic ni Jonica. Zakljucak treba Snp da nestane sa politicke scene jer je sramota da od 1997 godine a danas je 2017 punih 20 godina nas uvlace ostali smo bez posla, novca, vise nemamo ni sta da obucemo od tri obroka imamo jedan i sad opste ih ne treba žalit vec polako clanstvo koje je posteno najcasnije treba da izabere drugu gradjansku opozicionu partiju koja ima sansu da objedini sastavi opoziciju partiju kojoj trebaju glasovi Snp i da se ova enigma zavrsi i smjeni Dps ! Jer oni sto su bili u Snp a htjeli su da se osvete Dps za progon i maltretiraje sve ove godine oni su ostarali i pomrli! Tako da ne vidim ama ni jedan razlog od Evrope, Rusije , Amerike da ne da podrsku opoziciji.

 2. 0
  0

  Zato su i dosli na ove grane opet podmuklo napada DF a u lokalu gdje su na vlasti jedva presli cenzus i kaze zrtvovali se. Jedna totalna katastrofa.

 3. 0
  0

  E dokle je doslo kad opozicije mora posle svega da naglasi i obeca da nece saradjivati da dpsom
  A gledo sam skoro po prvi put ovog altuelnog jokovica karatistu, a sablja britka
  Remontovali ga po uzoru na becica.
  Nidje uveta normalnog
  Kamo li covjeka u kompletu

 4. 0
  0

  Она је континуитет. Она је права наследница НеМилића. Изаберите њу. Зашто да не? Ионако је СНП мртав!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here