Насловна Политика Јоница и Јоковић у трци за новог лидера СНП-а

Јоница и Јоковић у трци за новог лидера СНП-а

10
ПОДИЈЕЛИ

Кандидати за новог предсједника СНП-а, који ће бити биран на конгресу 13. августа, биће Снежана Јоница и Владимир Јоковић.

Њихове кандидатуре требало би да буду потврђене на сједници Главног одбора у сриједу, 9. августа.

Прихватила сам кандидатуру за предсједника СНП-а. Кандидоваћу се из истих оних разлога због којих сам се прије више од 19 година учланила у партију због тога што вјерујем у СНП”, казала је Јоница листу „Дан“.

Кандидоваћу се, додала је она, и због тога што сам сигурна да борба за истину и правду која нас је тада окупила не даје право на одустајање, већ обавезује да збијемо редове, исправимо грешке и још снажније него икад покажемо колико вриједимо, колико смо упорни и колико смо другачији од других .

То сам дужна члановима СНП-а, односно свима онима који су ових 19 година без икаквог интереса, чиста срца, уз ризике, малтретирања, политичку дискриминацију, играње са сопственом егзистенцијом, остали вјерни идеји која нас је окупила и циљу од којег немамо право да одустанемо. Сматрам да је СНП довољно храбра и снажна странка социјалдемократског опредјељења да и у овом процесу покаже колико је корак испред других, односно да направи потез за који ниједна већа партија до сад у Црној Гори није имала снаге и капацитета да изабере жену за предсједника партије“, навела је она.

Јоница је истакла да је захвална чланству СНП-а на огромној подршци коју је добила током унутарпартијског предлагања кандидата за предсједника.

Ово посебно због чињенице што ниједним гестом или изјавом током цијелог поступка нисам утицала на тај процес. Често су ми неки прагматичнији од мене говорили да превише волим СНП. Да, то је тачно. Можда ми је то, по данашњем поимању политике, мана. Тога се не стидим, нити ћу икад, јер је СНП породица коју чине десетине хиљада часних и честитих чланова и симпатизера који су уз своју партију из увјерења, а не из користи или пуког корачања за вођом. Зато је моја дужност, али и обавеза, да испоштујем глас чланства СНП-а и да учиним све што је у мојој моћи да партију заједно вратимо на мјесто које јој заслужено припада у Црној Гори. Неспорна је чињеница да нема стабилне и јаке Црне Горе без истог таквог СНП-а“, казала је она.

Јоковић је такође потврдио да је потписао кандидатуру за предсједника СНП-а.

Очекујем велику подршку, појединачно не очекујем подршку нити ми је битна уопште подршка. Мени је најбитније сада да ме најискренији чланови СНП-а, они који се залажу за јединство подрже и мислим да неће бити проблема да будем изабран за предсједника„, казао је Јоковић Побједи.

Кандидатуру не би, каже Јоковић, ни прихватио да не мисли да не може ујединитити разједињени СНП. Тврди да се већина чланова и даље залаже за боље сјутра партије, а ако он буде на њеном челу, најављује промјене.

Имиџ и политичку профилацију СНП-а не треба мијењати. Оно што је битно и што би требало учињети је – много више младих људи ангажовати у партији, јер СНП је партија која има изузетно квалитетну омладину„, рекао је Јоковић.

Ја лично немам ништа против Јонице, али није добро, једино што ми се не свиђа јесте што она припада једној струји, и што мислим да би таквим избором дошло до још већег јаза у СНП-у“, каже Јоковић.

10 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Mislim da sada sve kasno ko god bio Jonaca ili Joković ništa ne mogu uraditi. SNP je, NAŽALOST, doživio, totalni sunovrat u konačnom zahvaljujući nametnutom lideru iz ”kuhinje” DPS-a.

 1. 0
  0

  E kuku majko do čega su doveli nekad najmoćniju opozicionu partiju. Finalni udarac je zadao, zna se ko, Milić Srđan. Može gazdama da referiše: ”zadatak izvršen SNP je urnisan”. Nikada se više ta partije neće oporaviti. Kakva Jonica kakav Joković. Sa nekadašnjih cca. 180.000 sveli su je na ”autobus partiju”. Sramota i bruka koliko je očigledna aktivnost specijalnog odeljenja službe preko njihovih ljudi ubačenih u SNP. Javna je tajna da je Sveto instalirao Srđana i to ni manje ni više nego za Predsjednika.

 2. 0
  0

  Svaki pravi, izvorni SNP-ovac ce prezreti i Jonicu i Milica i Jokovica i podrzati najboljeg u SNP-u, Damjanovica, u osnivanju nove partija. Ovi su dokazani neradnici i gubitnici. Scekic je, okrenuvsi leđa Damjanovicu sam sebi politicki presudio.

 3. 0
  0

  Hoce starog kockara Jovovica na celo, da se jos kocka sa ovo malo sto je ostalo, e nece moci Jokovicu znaju tebe i tvoju familiju svi, ali bas svi. Citava familija vam je zivljela na prevaru, i vi ste nastavili…. Podnesi biografiju tvoje familije i samog sebe pa se onda kandiduj…

 4. 0
  0

  Koji mrak mrakova, i Jonica i ovaj nekakav Joković!!PogotovoJonica!Nego dobro jer, da se na prvim sledećim izborima konačno skine sa dnevnog reda jedna velika prevara za Srbe Crne Gore koja traje evo dvije decenije, zvana SNP.I ne mlatite boga vam u vezi sa Milićem.Ko je Milića, bivšeg šefa samoposluge sa višom trgovačkom školom iz Dubrovnika 2002.godine, i čitavu galeriju tragikomičnih likova (Kaluđerović, Gošović, Lalošević, Vojinović….) instalirao u Skupštinu CG?Peđa Bulatović!!Odatle počinje čitava priča.

 5. 0
  0

  Nikad snp nece moci da se oslobodi hipoteke da su bili dps citavu deceniju. Plus ostalo.
  Ali ruku na srce od svih zena koje pokusavaju da se bave politikom jonica odskace za par kopalja. Pamecu recitoscu i strucnoscu. E sad, u kom pravcu je upregla svoj potencijal druga je prica.
  Kad se samo sjetim miliceve price kad je postao predsjednik, mislio sam svanulo je za crnu goru. Kad ono… oces matrak

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here