Насловна Политика Јоница члан Вијећа за националну безбједност

Јоница члан Вијећа за националну безбједност

3
ПОДИЈЕЛИ

Посланица СНП-а Снежана Јоница и формално је постала чланица Вијећа за националну безбједност, јер је Влада данас усвојила одлуку о њеном именовању.

jonica

„За члана Вијећа за националну безбједност, именује се Снежана Јоница, замјеница предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе,“наводи се у владиној одлуци.

На предлог члана Одбора за безбједност из Позитивне Црне Горе Дарка Пајовића, посланици ДПС-а, СДП-а и Бошњачке странке изабрали су и раније Јоницу за замјеника Мевлудина Нухоџића, предсједника одбора. Због тога посланици ДФ Небојша Медојевић, Андрија Мандић и Предраг Булатовић бојкотују рад Одбора за одбрану и безбједност јер су они предлагали Медојевића за ту функцију.

Они наводе да је Јоница у Одбору само неколико мјесеци, док је Медојевић члан Одбора годинама и познаје проблематику безбједносног сектора. То је и разлог, сматра ДФ, што га предсједник вијећа Мило Ђукановић не жели, јер би отварао питања о везама организованог криминала и појединих државних званичника.

Члан Одбора је и Велизар Калуђеровић (СНП) који је био одсутан када је његова колегиница Јоница бирана на високу позицију.

Калуђеровић је, као и Медојевић, годинама члан Одбора за безбједност.

Чланови Вијећа су, поред Ђукановића и Јонице, потпредсједник Владе Душко Марковић, министри унутрашњих послова, одбране и спољних послова Рашко Коњевић,Милица Пејановић Ђуришић и Игор Лукшић, као и директор АНБ-а.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here