Насловна Политика Јоковић: Утицај Милића и даље значајан у СНП-у

Јоковић: Утицај Милића и даље значајан у СНП-у

1
ПОДИЈЕЛИ

Утицај бившег лидера Социјалистичке народне партије Срђана Милића и даље ће бити значајан у СНП с обзиром на то да је посланик, бивши предсједник и да посједује велико политичко искуство, изјавио је предсједник СНП Владимир Јоковић за Дневне новине.

„Наш бивши предсједник Срђан Милић није само члан Главног одбора већ је и наш посланик у Скупштини Црне Горе. Сигуран сам да ће и убудуће као што је то чинио и до сада, учинити све да на најбољи могући начин презентује све програмске и идеолошке вриједности СНП-а, да ће се залагати за очување и јединство партије. Његов утицај у партији ће бити значајан с обзиром на то да је посланик, бивши предсједник и да посједује велико политичко искуство“, рекао је Јоковић

Бивши предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић остао је високи функционер те странке, јер је на Конгресу изабран за члана новог сазива Главног одбора.

Осим Милића, у нови сазив Главног одбора ушли су и његови блиски савезници Снежана Јоница, која је изгубила изборе за предсједника странке, потпредсједница Данијела Павићевић, Бранко Ивановић, Коља Љуљђурај и Слободан Чавор.

Предсједник СНП потврдио је да ће до краја септембра бити завршене унутарпартијске консултације на основу којих ће донијети одлуке о вези формирања руководства партије. Међутим, још се не зна ко ће му бити десна рука.

„У СНП постоји велики број искусних, стручних, образованих и младих кадрова, стога сам сигуран да ћемо направити прави избор, а конкретна имена ћу прво представити органима партије па тек онда медијима“, додао је Јоковић, за Дневне новине.

Јоковић је рекао да ће инсистирати да ангажовању младих кадрова, како би СНП био ојачан, те да је то новитет у односу на свог претходника Милића.

„Ја сам са бившим предсједником Срђаном Милићем имао високи степен сагласности по питању одлука које су биле значајне за партију. Оно на чему ћу ја највише инсистирати, јесте веће ангажовање младих кадрова како би са еланом, својственим младима, унијели нову и позитивну енергију у правцу јачања СНП“, додао је он.

Говорећи о осипању чланства, и потенцијалном преласку појединих чланова у странку Александра Дамјановића, чије је оснивање најављивано у медијима, Јоковић каже да вјерује да ће СНП бити партија у коју ће се радо укључивати нови чланови.

„И да ће сви они који су били присутни на конгресу, као и сви наши чланови и симпатизери широм Црне Горе, остати, као и до сада одани и вјерни СНП-у“, закључио је лидер СНП.

Подсјећамо, Владимир Јоковић је изабран за новог предсједника СНП-а на осмом ванредном конгресу странке. Он је освојио 224 гласа делегата, бивша посланица Снежана Јоница 199 гласова.

Поред њих двоје, кандидат за предсједника странке био је и бивши савјетник у посланичком клубу Горан Дашић који је освојио свега четири гласа. Јоковић је и предсједник Карате савеза Црне Горе.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here