Насловна Издвојено Јочић: Хоће ли се Бошњаци опаметити послије овог беспризорног раскалашног понашања

Јочић: Хоће ли се Бошњаци опаметити послије овог беспризорног раскалашног понашања

5
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Марина Јочић (ДФ)

Док његови гласачи пребирају по празним џеповима, мајке са троје и више дјеце са зебњом очекују одлуку Уставног суда о судбини њихових, већ смањених надокнада, док дјеца чији родитељи не раде, у новогодишњој ноћи гледају празног стомака кроз излог посластичарница, Кемал Пуришић се представио као министар широке руке.

Својим запосленима је глумећи Деда Мраза исплатио по 500 еура. Петсто еура! Петсто еура пута број запослених! Колико је то новца! Колико је то дечијих додатака за које министар Пуришић по природи свог ресора треба да се избори, а које укида. Петсто еура пута број запослених у Министарству социјалног старања је износ о коме његови бирачи са опустошеног сјевера могу само да сањају. Коме Кемал Пуришић полаже рачуне? Својој странци или ДПС-у, свакако, својим бирачима не.

Кемал Пуришић потврђује да министараска фотеља у влади било ког ДПС премијера, леди срце, затвара очи за проблеме оних који су им повјерени, и уништава стид као коров у башти бескурпулозног понашања. Како мисли овај новопечени министар, свјежи изданак лажног државног удара да се врати међу сиротињу која му је својим гласовима дала повјерење. Намаће се закључак, ко је год у влади Мила, Игора, Филипа, Душка, мора да буде као они – бескурпулозни отимачи народне муке.

Послије овог беспризорног раскалашног понашања, јесу ли се Бошњаци опаметили. Хоће ли оне мајке које су мјесецима протествовале у Рожајама и Подгорици опет дати глас Бошњачкој странци. Или је за њих довољна социјална помоћ, уколико је уопште добију, док Кемо и друштво расипају по свом нахођењу. Јер, манир широке руке у државној номенклатури владајућих странака постаје уобичајен.

Тако је и Пореска управа исти износ (500 еура) пред Нову годину подијелила искусним инспекторима који су се власти доказали жмурењем на дуговања највећих пореских обавезника, онима који су затворили очи на 700 милиона еура пореског дуга. Више од сто хиљада еура је подијелила и Зорица Ковачевић запосленима у КБЦ-у, а ни друга министарства и управе нису штедјеле.

Новогодишња еуфорија или класично расипништво, нека размисле они који су дали глас ДПС-у и његовим сателитима.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Даје и помаже колико може то ти тврдим. А ваљда је за 60 година успјела да уштеди да оде на путовање. То је зарадила док је у мтелу била, сада се као и сви посланици ДФа одрекла плате.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here