Насловна Друштво Јоца Амстердам ослобођен оптужби за убиство Пуканића

Јоца Амстердам ослобођен оптужби за убиство Пуканића

0
ПОДИЈЕЛИ

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам оптужби да је организовао убиство хрватског новинара Иве Пуканића, док је Жељку Миловановићу потврдио казну од 40 година затвора на коју је осуђен као непосредни извршилац убиства.

joca0204

Пресуда у односу на Миленка Кузмановића који се терети за помагање је укинута и враћена Специјалном суду на повоно суђење, саопштио је Апелациони суд.

У образложењу пресуде Апелационог суда наводи се да је првостепени суд донео правилан закључак да тужилац суду није пружио јасне и недвосмислене доказе за тврдњу о томе да је Јоцић у првој половини 2008. године на територији Републике Србије организовао криминалну групу.

Нема доказа ни да су припадници постали Миловановић и Кузмановић, као и загребчани Роберт и Лука Матанић, Амир Мафалани, Бојан Гудурић и Слободан Ђуровић, и тако организовани извршили убиство Пуканића.

Јоцић се налази на издржавању друге затворске казне од 15 година, на коју је осуђен због подстрекавања на убиство Горана Марјановића 1995. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here