Насловна Насловна Јемељанов: САД провоцирају Путина да употреби војску

Јемељанов: САД провоцирају Путина да употреби војску

1
ПОДИЈЕЛИ

Putin-avion-suhoj

Руски парламент треба поново да преда право руском председнику да уведе војску у Украјину, ако САД заиста почну са испорукама наоружања овој земљи, сматра први замjеник предсjедника партије „Праведна Русија“ Михаил Јемељанов.

Представнички дом америчког Конгреса у уторак је донио резолуцију којом се препоручује предсjеднику САД Бараку Обами да одобри испоруке наоружања Украјини.

У резолуцији се позива Обама да „искористи“ овлашћења која му даје Конгрес за пружање смртоносног одбрамбеног наоружања Украјини. 

Ми сматрамо да ову одлуку не треба оставити без одговора. Ако заиста Сједињене Државе почну са испорукама смртоносног оружја Украјини, ми би требало да се не устежемо и почнемо да пружамо подршку устаницима, између осталог и оружјем, и вратимо предсједнику Путину право да уводи трупе на територију Украјине“, рекао је Јемељанов новинарима, а преноси Спутњик.

Многе европске владе се противе било каквом потезу САД у правцу пружања војне подршке украјинској влади, страхујући да би то могло да изазове шири рат.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here