Насловна Поглед Јелић Миленковићу: Помиритељски тон преписке – побједа чојства над сујетом

Јелић Миленковићу: Помиритељски тон преписке – побједа чојства над сујетом

23
ПОДИЈЕЛИ
SONY DSC

Поштовани господине Миленковићу,

Драго ми је, веома драго, да постоје људи који кажу за мене да сам добар човјек, ја не знам јесам ли, али знам да се трудим да будем искрен. Ваљда је и то некаква доброта. Зато се надам да ћете разумјети и прихватити моју потребу да Вам се извиним и да Вам се захвалим.

Ја сам прилично неук и прилично неинформисан човјек, те сам можда у неким оцјенама према Вашим текстовима пренаглио. Наравно, не мислим да сам погријешио на општим мјестима, већ у свом тону према Вама лично. Надам се да ћете разумјети једног прилично истрошеног Србина из Црне Горе. Истрошеног у борби против вјетрењача. Прихватите братски моје извињење за свако мјесто гдје сте се лично осјетили повријеђеним. Мени није намјера ниједном брату Србину ни воду да натруним. А желим да Вам се захвалим на Вашем помиритељском одговору. Тиме сте побиједили све оно што је било лоше интонирано у моме коментару на Ваше текстове. То је једна велика побједа прво Ваша, а онда и моја. Побједа над сталном тенденцијом да се на страницама српских медија објављују само кастизи и међусобне распре. То је основна вриједност ове наше преписке. То што нијесте дозволили празнини да надвлада пуноћу, сујети да надвлада чојство. Злуради празнови ће се осјетити лоше због тога.

Ако Бог да упознаћемо се. Поздрављам Вас и желим Вам сваку срећу у животу и раду, а посебно ових празничних дана. Христос се роди, драги господине Миленковићу! Нема љепше ни значајније вијести!

(Одговор на текст: Колико смо вас волели и поштовали – створили смо мит о Српској Спарти)

23 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Тако је професоре.Људски и поштено.Српски и братски.Како и доликује човјеку твог реномеа и репутације.

 2. 0
  0

  Његош, „Пустињак цетињски“, 1834. година:

  „Мач и храброст силнога Душана
  и ваљаност Србах витезовах
  од Булгарах с крвљу тешком оте
  в’јенац славе и њине државе,
  њим те матер Србију крунимо.“

  Тако се Јелићу разговара са братом из матичне државе, драго ми је да си се освјестио.

  • 0
   0

   Ја бих, да радим на Ин4с, теби брисао коментаре само због овог одвратног никнејма, све да су ти коментари генијални а не идиотски. Данас се сваки нормалан човјек стиди имена црна гора и црногорац а ти си то узео за никнејм. Могао си да узмеш ник Тачијевац-Косовар, није ништа ружнији.

   • 0
    0

    SEKULA, ZNASLI KAKO SE TO ZOVE STOBI TI VOLIO ,,SNILA BABA STO JOJ MILO BILO,,
    JA SAM MOJE SRPSTVO POKAZIVAO TAMO DJE SE GLAVOM TO PLACALO, A TI KLAPIS I OCES DA ZAVADIS NAROD U CG ZA INTERES MILA I NATOa, mozda ti ovo ne razumijes ali ti ja tu vec ne mogu pomoci

   • 0
    0

    „Данас се сваки нормалан човјек стиди имена црна гора и црногорац“ Sekula Mozda si u pravu? Ali, ja bih se stidio da sam Srbin, ako ti pripadas srpstvu. Sram te bilo rasisto.

 3. 0
  0

  Hrišćanski!
  Već je neko pametniji rekao : Ubi nas prejaka riječ!!!
  Da umirimo srca, pa da osnažimo i oljudimo.
  Da ojačamo, teška nas vremena čekaju.

 4. 0
  0

  Нешто најлепше што може да се чује на почетку ове текуће календарске, даће бог што више слоге међу браћом, бог вас благословио браћо у христу, нек вам је на здравље и спасење нова 2017!

 5. 0
  0

  Kako se lepo povuce Jelic?Pravi covek iz udbaskih redova,vidi se po naglom odstupanju.Preleteo sa price na pricicu i izvinjenje?Lepo,lepo…

 6. 0
  0

  „Нек се Срби сложе, обоже и умноже.“

  Христос се роди!

 7. 0
  0

  Milenković je ,jasno je iz prethodna dva tri teksta, jedan isfrustriran, prepotentan i brzoplet čovjek. Činjenice koje je iznosio su u suštini tačne ali ih on interpretira tendenciozno i maliciozno. Isto tako bi se mogla, nažalost, naći uvijek jedna više, nego li u CG, negativna stvar u vezi današnje Srbije, istorijskih stvari i ostaloga. Dobro mu je Jelić rekao da ne vidi balvan u oku svom a vidi trun u bratovom. Ali,pametno je postupio što je smirio priču jer ljudi kao ovaj Milenković samo nanose štetu homogenosti srpstva ovakvim pričama, svjesno ili ne. Ja mislim da goreg naroda od nas crnogoraca,bar današnje većine, nema. Ali to pravo ne bih dao nekom drugom da nam kaže.Znam jedno, dukljani će postati i Eskimi ako to DPS-u nampane, pa će se kao takvi ako bude Božja volja i vratiti u normalu, čim ovaj šljam bjelosvjecki ostavi ovu zemlju na mir.Možda ovo što nam se dešava i nije toliko loše,da se razdvoji žito od kukolja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here