Насловна Друштво Јелена Милић: Молим Вучића да помогне мојој мајци Бранки и другим Србима...

Јелена Милић: Молим Вучића да помогне мојој мајци Бранки и другим Србима у Црној Гори јер им је живот угрожен (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ
Јелена Милић, ћерка Бранке Милић, која је ухапшена у Црној Гори у монтираној афери Државни удар одржала је данас у Медија центру у Београду конференцију за медије где је упозорила власти у Србији да су њена мајка и остали грађани Србије ухапшени у афери Државни удар у животној опасности.
Она је истакла да српски грађани леже невини у црногорском затвору скоро годину дана, да су у животној опасности и замолила власти Србије а посебно председника Вучића да се заложи, према закону, да се заштите њихова основна људска права и да се њена мајка брани са слободе.
Јелена Милић је рекла да је са овом конференцијом хтела да истакне да су ти људи тамо животно угрожени и да овом приликом моли представнике дипломатског представништва Србије у Црној Гори да заиста поступе у складу са својим надлежностима и да обезбеде поштовање Закона и Устава у односу на српске држављане који у леже у притвору у Спужу већ годину дана и против којих се води бесмислен поступак.
Јелана Милић је даље истакла да њена мајка Бранка Милић штрајкује глађу јер је већ годину дана у притвору у Подгорици, иако је решењем Уставног суда Црне Горе тај притвор проглашен неуставним.
Ћерка Бранке Милић је нагласила да је „срамота да на суђењу, која се свакодневно преноси на РТЦГ и које је ударна вест у медијима, присуствује само дипломата из амбасаде Велике Бтитаније а да нико не присуствује из конзулата Србије у Црној Гори иако је моја мајка држављанин Републике Србије“.
Она је емотивно навела да већ годину дана њена мајка лежи невина у Спушком затвору, а не у некој у забити Замбије, без икакве помоћи од амбасаде Србије у Подгорици али и власти из Србије и што је најгоре, њена мајка је болесна а није збринута у КЦЦГ .
Јелена је изјавила да не разуме да у 21 веку ово суђење у Црној Гори је као суђење у процесу инквизиције. Не разумем у којој је фази поступак….а да у решењу у којем је продужен притвор надлежни суд је дужан навести и потпуно образложити релевантно ваљане разлоге на основу којих се даље продужење притвора може оцијенити оправданим и нужним.То даље значи да је Суд дужан за сваку особу посебно навести ваљане разлоге за продужење притвора то јест за сваки конкретан случај детаљно образложити разлоге.
После овог поновног продужења притвора ја видим нечији интерес у томе, нагласила је Јелена и прочитала писмо које је упутила председнику Вучићу.
Апел ћерке Бранке Милић, Јелене Милић, упућен предсједнику Републике Србије Александру Вучићу поводом ситуације у којој се налази њена мајка, оптужена у монтираној афери Државни удар преносимо у цјелости можете погледати на следећем линку

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Molim Vas, kad ubuduće pišete o ovoj hrabroj, obrazovanoj i lijepoj mladoj ženi, uvijek navedite da je to ćerka nevino zatočene Branke Milić, jer nažalost ima isto ime i prezime kao ona zla i pokvarena NATO plaćenica iz Beograda, nije dobro da ih ljudi miješaju!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here