Насловна Насловна Гускова: Исламисти нападају земље Балкана у августу

Гускова: Исламисти нападају земље Балкана у августу

4
ПОДИЈЕЛИ

Руски академик и историчар Јелена Гускова упозорава да је реализација “зелене трансверзале” ушла у завршну фазу, те да би у августу могло доћи до оружаних напада у Србији, БиХ и Македонији.

albanci

У тексту достављеном Срни, Гускова наводи да ће се, истовремено, “дићи на оружје Албанци у Македонији и на југу Србије у такозваној Прешевској долини, као и у Санџаку (Рашкој)”.

Покушаће да заузму регионе где је српско становништво, а у централној Србији и БиХ биће извршено неколико терористичких напада ради одвлачења пажње.

Гускова указује на стари сценарио у таквим ситуацијама – полиција у Србији и Македонији почеће операцију против наоружаних одреда терориста.

Као последица провокација, у сукобима ће погинути албански цивили, а онда ће исламисти у Србији, Македонији и БиХ узети оружје да помогну “угроженој браћи”.

Ти сукоби могли би да добију широки замах и у њима би, ратним дејствима различитог интензитета, могли бити обухваћени Србија, БиХ, Македонија и Црна Гора“, наводи руски академик Јелена Гускова.

Она упозорава да би најтеже могло бити у Републици Српској и да би тамо, под изговором “регулисања конфликта”, могли покушати да дођу НАТО или нови одреди исламиста.

Гускова се бави постојањем такозване “исламске државе” на Балкану и истиче да је “прилив” муслиманских избеглица са Блиског истока на Балкан појачан.

Американци хоће да реше “проблем” са непокореним балканским Словенима, сматра Гускова и напомиње да, и поред гушења суверенитета и управљања споља, Вашингтон није постигао потпуни успех.

Она указује да Република Српска јача своју позицију, да Македонија покушава да одбрани своју независност, а да Србија не признаје Косово.

Очигледан је раст исламског радикализма на Балкану. На југу Србије и у Црној Гори делују исламистичке организације – “Вехабија” и “Црвена ружа”, у Македонији је “Тарикат”, на Косову и северу Албаније су ћелије Ал Каиде.

У БиХ исламисти иступају као заговорници унитарне муслиманске Босне и као организатори и извршиоци терористичких аката, а циљ им је стварање “зелене online casino трансферзале”.

Гускова процењује да ће мађарски зид и затварање границе према Србији повећати број муслиманских избеглица које остају у Србији и Македонији.

Она упозорава да те избеглице долазе без докумената и да у Србији добијају документе “на реч”, те износи податак да је за пола године границу Србије прешло већ 60.000 емиграната.

Већина “избеглица” које су се појавиле у Србији јесу мушкарци, не старији од 27 година – 94 одсто њих су исламске вероисповести, 56 одсто их је без породице. Не воле да се сликају и не оскудевају у новцу.

Према неким подацима, закључује Гускова, у Србији се налази хиљаду џихадиста, од чега око 200 у Београду, а остали су у насељима Лединци, Земуну, Палилули и Медаковићу. Међу њима је много “Косовара”, а новац добијају из Беча.

Јелена Гускова подсећа на изјаву председника Српске Милорада Додика о опасности од исламског радикализма и да се у Сарајеву гради 34.000 станова за Арапе, као и да има 3.400 потенцијално опасних субјеката способних да врше терористичке нападе.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nebih sa ja ovim salio,stanje je poprilicno lose,ako samo pogledamo koliko ima boraca iz ovih karjeva po ratistima Sirije Avganistana Iraka nebi se trebalo sa ovim saliti.Ako pogledate dogadjanja oko Islamske zajednice i prijetnje istoj,uticaj Vehabija Makedonija Kosovo i Metohija Albanija Bosna i Hercegovina,sve je to stanje najblize tome koje Filmovna opisuje.
  Socijalno stanje je katastrofalno,a propaganda radi,sjecanjae na prosli rat isto tako,a sve su to mogucnosti koje se koriste,zadnji slucaj ubistva policajca u stvari napad na Republiku Srpsku,i ova rezolucija je to trebala da podgrije a i jeste donekle,naravno predlozena od nasih “ vjekovinih prijatelja „.
  Tako da i jos malo vece snage tamo posalje nebi skodilo,zlu netrebalo.
  Da Amerika stoji iza Islamske drzave nije tajna,ali da u samoj toj nekoj kako vole da kazu islamskoj drzavi stvari se odvijaju mimo dogovora i znanja gazdi.Zasto nebi bilo inicijativa od strane tih kako kazu boraca za islam za nesto tako,vidjeli smo sta govore i prijete potpuno sam ubijedjen da ce pokusati ,ali se nadam da nece mnogo stete napraviti,mad bilo kakva steta i materijalna je dosta a ne ljudska.
  Prema tome vlast kritikovati mozemo,licno mislim da ovdje ima dosta materijala za zabrinutost.I sve ovo treba shvatiti ozbiljno,narocito kada pocnu preko Hrvatske da idu turisti iz Svajcarske kroz Crnu Goru,itekako je opasno i moze biti neprijatno,narocito na Primorje gdje se mogu usunjati kao turisti.

  • 0
   0

   Da li je tačno Zekane da si ti u inostranstvu? To bi objasnilo mnogo toga. Odmah su jasni tvoji komentari koji sa temom nemaju nikakve veze. Samo braniš Srpstvo i pričaš prtotiv Crne Gore. I kao i svi Srbi Srbuješ iz debele ladovine. Pozdrav iz male i napaćene Crne Gore.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here