Насловна Политика Јединствена Русија позива на борбу против обојених револуција на Балкану

Јединствена Русија позива на борбу против обојених револуција на Балкану

1
ПОДИЈЕЛИ

Владајућа Јединствена Русија (ЈР) данас је позвала партијске партнере на Балкану да се боре са покушајима „обојених револуција“, које, како је оцјенила, спроводе спољне силе зарадa дестабилизације ситуације на простору бивше Југославије.

Јединствена Русија је такође позвала те земље да слиједе искуство Русије у супротстављању „обојеним револуцијама“.

Високи функционер ЈР Сергеј Железњак је оцјенио да је у „бившој Југославији, као и у Украјини и у многим другим земљама, добро познато ко и како иницира ‘ненасилне протесте’ и до каквих трагичних догађаја они доводе“, пренио је сајт ЈР.

„Савршено је јасно да садашња серија протеста у Београду у којој су као ‘посматрачи’ учествовали представници Стејт департмента, као и низ протеста у Бањалуци и Македонији, имају јасне признаке операције дестабилизације ситуације на Балкану, коју спроводе спољне силе“, навео је Железњак.

Наводи се да ЈР изражава „одлучан протест против таквих метода, које могу да имају као посљедицу насилни сценарио развоја догадјаја“.

„Наша држава и партија имају успјешно искуство борбе са таквим покушајима мјешања у наше унутрашње ствари“, рекао је Железњак, додајући да је Русија послије масовних протеста грађана у Москви након парламентарних избора 2011. године доњела низ ограничавајућих закона.

Он је указао да су ти закони увели посебна правила за НВО које се „баве политичким радом и финансирају се средствима из иностранства“.

„Неопходна је консолидација свих здравих снага друштва на основу идеја и вриједности који окупљају нацију и ослобађају је од покушаја наметања туђих рјешења споља“.

ЈР је саопштила да је са партијама из Србије потписала заједничку декларацију.

На маргинама Конгреса ЈР у недјељу и понедјељак, у Москви, та партија је потписала Декларацију са осам политичких партија из пет земаља балканског региона, која се залаже за стварање војно неутралне територије у Југоисточној Европи.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here