Насловна Друштво Једанаест година од трагедије на Биочу

Једанаест година од трагедије на Биочу

0
ПОДИЈЕЛИ

У Црној Гори сјутра ће бити обиљежено 11 година од жељезничке несреће на Биочу, у којој је погинуло 47 особа, а више од 200 повријеђено.

Трагедија се догодила када је локални електромоторни воз, који је саобраћао од Бијелог Поља до Подгорице и Бара, у близини мјеста Биоче, на изласку из тунела, исклизнуо из шина И сва четири вагона се сурвала у провалију.

Министар поморства и саобраћаја Андрија Ломпар, након жељезничке несреће, поднио је оставку на ту функцију због, како је рекао, објективне одговорности за тај догађај.

Због несреће код Биоча осуђен је једино машиновођа Слободан Дробњак, на шест година затвора, док је 11 запослених у Жељезници ослобођено одговорности.

Невладина организација Воз непребола позвала је законодавну, извршну и судску власт да утврде истину о жељезничкој несрећи.

Предсједник те невладине организације Горан Војиновић казао је да држава заташкава убиство 47 особа и повреде њих више од 200.

Војиновић наводи да је њихов поднесак са новим доказима већ двије године код врховног државног тужиоца у фиоци, а правници су их каже, увјерили, да је то довољно за поновљено суђење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here