Насловна Друштво Јасавић: Зауставити иживљавање Информера над женама

Јасавић: Зауставити иживљавање Информера над женама

0
ПОДИЈЕЛИ

Измјене и допуне Закона о медијима једини су начин да се заустави дивљање листа Информер, чија су посебна мета жене, казала је посланица Позитивне Црне Горе Азра Јасавић.

Jasavic-azra-poz

Поводом објављених фотографија у Информеру, за које су у том листу тврдили да је на њима новоизабрана предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, Јасавић је казала да је сада јасно зашто је Позитивна иницирала Предлог измјена и допуна Закона о медијима.

“То је једини начин да се заустави дивљање Информера, који жели да буде медијска палица онима који имају кредибилитет и који промовише мржњу, потпирује међунационалну нетрпељивост и уноси немир у међудржавним односнима на Балкану”, каже се у саопштењу Јасавић.

Према њеним ријечима, посебна мета тог медија су жене, “над којима жели да се иживљава и то мора једном да стане”.

“С обзиром на то што институције не реагују, једини начин да се као друштво сачувамо од оваквих беспризорних напада јесте управо измјена и допуна Закона о медијима, за који је сада апсолутно јасно да је једино рјешење за одбрану од пошасти зване Информер”, закључила је Јасавић.

Власник и главни и одговорни уредник дневног листа Информер за Србију, Драган Вучићевић рекао је да на фотографијама које је тај лист објавио на насловној страни викенд-издања није Грабар Китаровић, као што су они тврдили, и извинио се јавности и хрватској предсједници.

На насловној страни викенд-издања Информера објављене су провокативне фотографије за које је тај лист навео да су фотографије хрватске предсједнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here