Насловна Политика Јасавић: Правосуђе огласна табла изгубљено – нађено

Јасавић: Правосуђе огласна табла изгубљено – нађено

0
ПОДИЈЕЛИ

Због нестанка ЦД у случају Шћекић и његовог накнадног напрасног проналажења,Позитивна инсистирана на контролном саслушању предсједнице Врховног суда и министра правде. Jasavic-azra-poz

„Онај ко је изгубио ЦД са исказом бившег заштићеног  свједока Влаовића,  у случају  убиства инспектора Шћекића након подношења захтјева за контролно саслушање и кривичне пријаве, врло га је вјероватно и пронашао“, казала је посланица Азра Јасавић.

Како додаје, јавност треба да зна како је нестао ЦД, како је нађен и ко је  одговоран што нам  правосуђе личи на огласну таблу “ изгубљено – нађено”

„Желимо знати ко се то поиграва са правдом, доказима у најтежим судским случајевима и комплетном јавношћу“, истакла је она.

Одговор на ово питање Позитивна Црна Гора ће затражити на контролном саслушању од предсједнице Врховног суда, тадашње предсједнице Судског савјета, Весне Меденице и министра правде Душка Марковића.

Инспектор Славољуб Шћекић убијен је 2005 године. Након 9 година још увијек нема коначне судске одлуке. Суд не само да овај случај  није окончао већ из овог значајног предмета губи доказе, а онда их након подношења захтјева за контролно саслушањеи и кривичне пријаве напросно проналази.

“ Шта је за три године по питању проналажења те утврђивања одговорности за нестанак овог ЦД учинила предсједница Врховног суда и бивша предсједница Судског савјета Весна Меденица, те како је нађен ЦД, потребно је да одговори посланицима црногорског парламента“, позвала је она.

Да ли је и шта је о нестанку и каснијем напрасном проналажењу ЦД знао министар правде црногорски посланици морају чути од Душка Марковића.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here