Насловна Политика Јасавић: Испитати наводе из емисије “Механизам“

Јасавић: Испитати наводе из емисије “Механизам“

0
ПОДИЈЕЛИ

Позитивна Црна Гора позвала је директора Телевизије Црне Горе (ТВЦГ) да комплетан серијал “Механизам – обећана земља” достави Тужилаштву, а од врховног државног тужиоца (ВДТ), како су казали, очекују да хитно испита наводе о сумњивој и нетранспарентној продаји државне имовине.

Azra Jasavic 1

Потпредсједница Позитивне, Азра јасавић, казала је агенцији Мина да од ВДТ-а очекују да прошири истрагу и на друге општине, бизнисмене који нијесу поменути у серијалу, као и на политичаре власти и опзиције.  „ВДТ мора да испита како су државну имовину у бесцјење продавала општинска руководства у свим општинама у Црној Гори, нарочито у онима које су назначене у серијалу Механизам – обећана земља“, нагласила је Јасавић.

Према њеним ријечима, очигледно је да је постојала јасна спрега између политичара, инвеститора, бизнисмена и катастра.

„Веома је важно да ВДТ утврди везе између свих тих људи, и да се провјере све квази-лицитације и непосредне погодбе“, сматра Јасавић.

Очигледно је, како је навела, да је државно земљиште продавано тако што би инвеститори ступили у контакт са политичарима, а онда им политичари омогућавали да купују атрактивне локације на територији Црне Горе тако што би организовали или квази-лицитацију, гдје би слали своје људе, или се ишло на непосредне погодбе које су такође веома сумњиве.

„Оно што је требало да ради Ранка Чарапић, сад ради Телевизија. Сад је, међутим, касно, јер су многи правни послови што се тиче имовинско-правних односа затворени, али што се тиче утврђивања кривично-правне одговорности нијесу“, рекла је Јасавић. Зато, сматра она, ВДТ мора да отвори извиђај и да провјери наводе из eмисије Механизам – обећана земља.

„Врло је важно да се извиђајем обухвате не само особе које се помињу, већ и остале општине и бизнисмени из власти, а и неки из опозиције. Сви они који су енормно увећали своје богатство у посљедњих 20-ак година, нарочито од 2002. године, морају доћи под озбиљну лупу тужилаштва, јер се мора утврдити поријекло њиховог новца“, нагласила је Јасавић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here