Насловна Политика Јасавић: Хаос у бирачком списку отворио је могућност за изборне злоупотребе

Јасавић: Хаос у бирачком списку отворио је могућност за изборне злоупотребе

1
ПОДИЈЕЛИ

Чињеница да је око стотину хиљада бирача било неадекватно уписано у бирачки списак отварала је могућност за бројне злоупотребе на изборима, оцијенила је посланица Позитивне Црне Горе Азра Јасавић.

Jasavic-azra-poz

Из Министарства унутрашњих послова МУП раније је саопштено да је приликом формирања бирачког списка, на основу нових података, регистрована промјена бирачких мјеста у око 99,6 хиљада случајева, и да је у већини случајева разлог различита адреса пребивалишта бирача.

Јасавић је оцијенила да је у афери Снимак објелодањена комбинаторика и начини на који функционери Демократске партије социјалиста ДПС злоупотребљавају бирачки списак.

“Хаотично стање у бирачком списку је и те како одговарало ДПС-у, јер му је давало могућност да прибјегава методама у циљу ‘чишчења’ или ‘ попуњавања’ списка за сопствене потребе”, казала је Јасавић агенцији МИНА.

Према њеним ријечима, у општинама у којима су на власти ДПС и Социјалдемократска партија постоје уходани шаблони на основу којих се се “излази у сусрет наручиоцима посла“.

“Шта ће бити резултат огромног рада МУП-а у формирању бирачког списка, остаје да се види”, додала је Јасавић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Докле год неко не буде сносио одговорност за валидност бирачких спискова, биће мјеста за манипулацију. У протеклом периоду са бирачким списковима се свашта радило, постојала је константна координација људи задужених за спискове и ДПС-а, бирачи су ротирани са аресе на адресу, брисани, дописивани су људи који немају право гласа, мртви нијесу брисани по 10 и више година итд…
    Посебна отимачина је била на референдуму 2006. год. када је половина Шиптара са Косова гласала за одвајање Црне Горе. То је наша стварност!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here