Насловна Насловна Јанко Вучинић: Прихватићу све што помаже протестима

Јанко Вучинић: Прихватићу све што помаже протестима

4
ПОДИЈЕЛИ

Приједлог да будем кандидат за предсједника владе у сјенци уважавам и доживљавам као велико повјерење мојих колега из ДФ-а у мој досадашњи политички ангажман, казао је посланик Демократског фронта Јанко Вучинић.

vucinic

Он је појаснио да то засад схвата само као један од приједлога, о којем би се, како каже, уз друге приједлоге разговарало у случају када би било одлучено да би влада у сјенци била најбољи пут за остваривање свега онога због чегаје и Демократски фронт основан.

То је, као прво, ослобођење Црне Горе од однарођене и криминогене власти и спасавање Црне Горе од економске пропасти и банкрота, као и спречавање даље распродаје у бесцјење друштвених и природних добара, уз коруптивне радње врха власти које су сада више него очигледне, чак се и не крију. У последње вријеме је било више идеја како остварити зацргане циљеве које сам навео“, истакао је Вучинић.

По његовој тврдњи, на почетку је то била идеја о прелазној влади, а сада се појавила идеја о влади у сјенци.

„Чини ми се да су све то заобилазни путеви до циља, јер за такве циљеве којима тежи слободна, демократска и грађанска Црна Гора потребна је првенствено акција. Акција која би била подржана масовним изласком грађана на улице да би се у демократском духу и на миран начин извршила смјена властодржаца у Црној Гори. Значи да је потребно на такав начин омогућити демонтажу полуга моћи режима на свим нивоима и у свим сегментима друштва које држе постављени партијски војници како би се све државне институције злоупотребљавале и стављале у службу једне партије која на силу држи власт у Црној Гори“, оцијенио је Вучинић.

Како каже, „оно са чим ће се бити најтеже изборити и кога треба побиједити, то су веома јаке тајкунско-мафијашке структуре, уско повезане са врхом власти, мада да би се одредило ко је ко, врло их је тешко разликовати и раздвојити”.

Како је рекао, превише смо мали и превише богати да бисмо били оволико сиромашни као данас, а превише поносни и храбри да бисмо били овако понижени.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Danilo podmuklacu dukljanski isti si kao ovi tvoji iz snp zato polako ali sigurno nestajete sa politicke scene kao i vasa braca iz rehmetli narodne stranke.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here