Насловна Политика Јањушевић: Припрема се терен да неко од функционера заврши политичку каријеру

Јањушевић: Припрема се терен да неко од функционера заврши политичку каријеру

0
ПОДИЈЕЛИ

Директор Центра за политичку едукацију Драгиша Јањушевић оцијенио да се, како је рекао, припрема терен да неко од највиших црногорских функционера ове године заврши политичку каријеру.

dragisa-janjusevic

Он је казао да је 2015. предвиђена као НАТО година и почетак градње ауто-пута, па може бити обиљежена по многим другим унутар политичким крупним дешавањима.

Према његовим ријечима, индикативно је да ће се одржати конгрес Демократске партије социјалиста средином године и да је, паралелно са тим, недавно донесен закон који предвиђа повлашћене пензије за државне функционере.

“Да ли ће неко од три државна функционера завршити политичку каријеру у овој години остаје да се види, али да се терен за овако нешто припрема то је више него очигледно,како законски тако и политички”, казао је Јањушевић за агенцију МИНА.

Он сматра да је сигурно да ће и опозиционе структуре добити јаснији профил и прецизнији дискурс.

“У најави су формирања нових партија на државном и локалном нивоу, што је показатељ лошег транзиционог вишедеценијског искуства гдје се партије формирају, кратко трају и за њима одмах долазе нове”, рекао је Јањушевић.

Уколико буде ванредних параламентарних избора опозиција их, сматра он, дочекује неспремно,јер не ради на укрупњавању својих структура, већ има доста конфузије, неслагања, прегруписавања опозиционог бирачког тијела, цијепања партија, најављених фракција, нових партија и слично.

„То би власти у Црној Гори одвело на регионалне и политичке маргине и отворило простор за промјене у тој држави“, оцијенио је Јањушевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here