Насловна Издвојено Јањић у служби окупатора: Црна Гора се спасила када је ушла у...

Јањић у служби окупатора: Црна Гора се спасила када је ушла у НАТО

6
ПОДИЈЕЛИ

„Не би ме изненадила нова декларација која се тиче Срба у региону, али она би морала да поштује Националну стратегију Владе Србије, са измијењеним околностима према Црној Гори. Кад је својевремено Стратегија рађена, Црна Гора није била чланица НАТО-а, а сада та чињеница и те како мијења приоритете и политичку подршку. У безбједносном и општеполитичком смислу, Црна Гора се спасила када је ушла у НАТО“, казао је за Побједу Душан Јањић, директор Форума за етничке односе.

Недавно је, на састанку представника Срба региона код предсједника Србије Александра Вучића, одржаном поводом обиљежавања дана сјећања на жртве ,,Олује“, најављена израда декларације која се тиче права Срба региона.

Према ријечима Вучићевог генералног секретара Николе Селаковића, ријеч је о декларацији о заједничком обједињеном националном дјеловању и дефинисању националних минимума и принципа за опстанак српске нације и српског народа. Како је на скупу најављено, декларација о правима Срба у регион би требало да буде израђена најесен.

„Селаковић је рекао да би се та декларација односила на културна и језичка права. Међутим, интерпретација Милорада Додика из Републике Српске је другачија. Спомињање Републике Српске као ‘добити’, као и Дачи- ћево помињање подјела и разграничења са Албанцима, значи да је очигледан већински тренд који диже српски етнонационализам. На то Вучић не одговара, што указује да је он подстакао тај тренд или да опет политички гријеши кад ћути“, каже Јањић.

Извор: Агенције 

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Smećadija svakih minutu dve , puna je Srbija ovakvih likova ala Vucicevic Janić ,DarkoTrifunović …………. kod i sa M.Maricem koji bi vrlo objektivno i Majku svoju prodali za objektivno sitne milove pare.

  2. 0
    0

    Овај лик је класични пример некога ко шири дефетизам и саботаже. Иселио се из Приштине да се прикаже као Србин а у Београду ради послове за шиптарску мафију и разноразне белосветске агенције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here