Насловна Политика Док се Срби надају изручењу Харадинаја због ратних злочина, Јањић пријатељује са...

Док се Срби надају изручењу Харадинаја због ратних злочина, Јањић пријатељује са њим

9
ПОДИЈЕЛИ

Нисам пријатељ, већ познаник са Харадинајем и са њим сам се сретао у више наврата. Његов деда је сахрањен на гробљу у Београду, а мој на гробљу код Дечана, и 2012-13. смо у једном ресторану разговарали о томе. Тада је и настала наша заједничка слика, која сада изазива бурне реакције – овако Душан Јањић из Форума за етничке односе коментарише фотографију на којој се срдачно поздравља са Харадинајем, а која је, међутим, како преносе добро обавијештени извори „Новости“, настала 2016. у Приштини.

Јањић тврди да су стиском руке практично печатирали договоре да међусобно учине све што могу да се посмртни остаци Харадинајевог дједа пренесу на КиМ, као и да се обнови гробље код Дечана.

„Нисмо се видели последње две године. Не знам да ли је званично тражио од српских власти пребацивање тела, али дечанско гробље више није на удару екстремиста,“ категоричан је Јањић, преносе данашње „Новости“.

Бивши комадант ОВК Рамуш Харадинај чије изручење Србија тражи з6ог ратних злочина над Србима, пуштен је да са слободе чека одлуку француског правосуђа да ли ће бити изручен. И док је Удружење отетих и киднапованих са КиМ свој зид плача јуче премјестило испред амбасаде Француске очигледно да у Србији има људи који су спремни да Харадинају пруже руку.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Janjic bi bio dobar za grobara bas ima finu facu a on nrkakvi crni amaliticar a mozda mu porijeklo albansko ko zna cim se ovako lijepo rukuje sa ovim albanskim djelatom a krvnikom srbskim

 2. 0
  0

  Паре од оружја Харадинај улаже у зграде по Србији
  у Вести, Политика 1. децембра 2016. 19 Коментара

  Београд – Део новца који зарађује од шверца оружја кроз Србију, клан Рамуша Харадинаја улаже у градњу некретнина по Војводини, сазнаје „Блиц“.
  Клан који оперативно воде Даут Харадинај, брат бившег вође злочиначке ОВК, Ђук Николај Дукађини и Љуљзим Бериша годинама шверцује оружје преко Србије, а како би били сигурни да неће бити ометања, имају плаћене људе на важним позицијама – у врху новосадске полиције. Да би мрежа била потпуна, сарађују и са једним од највећих војвођанских аутопревозника који оружје вози на Космет.
  Како смо писали у претходним наставцима, прошлог петка кроз Србију је прошао њихов нови товар оружја у којем се налазило 1.200 комада кратких аутоматских пушака, „збројевке“, и многобројно лако наоружање. Тројка Харадинај-Дукађини-Бериша била је 25. новембра у Новом Саду како би исплатила своје контакте, али се и договорила о даљим корацима у вези са улагањем новца у Србију.
  „Свесни да их нико не дира, одлучили су да део новца од оружја оперу у Србији. Ушли су у посао са градњом некретнина, стамбених зграда по предграђима Новог Сада, у Старој Пазови и још неким војвођанским местима. Партнер им је један велики новодсадски грађевински предузимач, а окупљају се повремено у Новом Саду. Лако је открити које зграде су грађене њиховим новцем, углавном на интерфону можете видети албанска презимена на два или више станова у истој згради“, прича наш извор из безбедносних служби.
  Српска полиција није се озбиљно бавила шверцом ове групе. Мафијаши имају сигурност у свом човеку у новосадској полицији који прати товар до Сремских Карловаца где обезбеђује безбедан претовар на камионе који иду на Косово. Ову руту користили су Албанци још у време распада Југославије када је оружја било свуда и када је било потребно свима.
  Са политичким променама на Косову преузео га је Рамуш Харадинај који је из доба ОВК имао своје људе и организовану структуру „војника“ који не презају ни од чега. Пут шверцованог оружја данас најчешће води до Сирије и Ирака, односно ИСИС-а .
  Реаговање: Лаж је да је оружје превожено бродом „Лађар“
  Након појављивања вести на тему шверца оружја пловним путевима Србије у коме се експлицитно наводи да је оно вршено бродом „Лађар“, обавештавамо грађане и државне институције Републике Србије да је у питању намерна и опасна лаж намењена искључиво у циљу дискредитације Удружења професионалних лађара Србије и њеног председника Бранислава Вајде, који је у наведеном периоду обављао послове заповедника, у чланку именованог брода, у Европској унији, стоји у саопштењу Удружења лађара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here